HOME  |  Nieuws

Nieuws

 • Programma 4 mei-herdenking Schagen

  Op donderdag 4 mei vindt de dodenherdenking plaats in 7 kernen van gemeente Schagen.

 • Schager Wijkenloop 2017

  Woensdag 26 april wethouder Ben Blonk kreeg uit handen van Co Wiskerke, de poster voor de Schager Wijkenloop 2017, als symbolische start van dit jaarlijks evenement. In mei en juni kan op vijf donderdagavonden worden meegedaan aan deze recreatieloop.

 • Het wordt mooi rond de Bijenkorf in Oudesluis

  De voormalige basisschool De Bijenkorf in Oudesluis heeft een tweede leven gekregen. Vijf appartementen en een kantoorruimte zijn in het gebouw gerealiseerd. Op 20 april werd de nieuwe Bijenkorf officieel opgeleverd.

 • Kunstwerk ‘De Golf’ in Petten

  Woensdagmorgen 3 mei om 11.00 uur onthult wethouder Ben Blonk het kunstwerk ‘De Golf’ dat wordt geplaatst bij het volkstuinencomplex aan de Noorderhazedwarsdijk in Petten.

 • Atleten brengen bevrijdingsvuur naar Schagen

  In Wageningen wordt op 5 mei om 00.00 uur het bevrijdingsvuur ontstoken. Dat gebeurt voor hotel De Wereld. Lopers uit heel Nederland, ook uit Schagen, nemen het vuur mee naar hun eigen gemeente.

 • Berm als mini-natuurreservaat

  Veel bermen in onze gemeente worden in de zomer niet gemaaid. Dat lijkt niet zo netjes, maar heeft een bedoeling. Bloemen en de kruidachtige planten kunnen groeien en insecten leven daar van. Samen vormen ze een mini-natuurreservaat. Op zondag 21 mei gaan inwoners en gemeente op berm-safari. Belangstellenden kunnen gratis mee.

 • Groene vakken opknappen & laten ‘adopteren’

  We knappen óók in 2017 stukjes groen in verschillende woonkernen op. Dit keer worden delen van het openbaar groen in Schagen, Tuitjenhorn, Waarland en Warmenhuizen aangepakt. Omwonenden met groene vingers kunnen deze groenvakken “adopteren”. We nodigen hierbij geïnteresseerde inwoners uit om deel te nemen.

 • Banken verwerken geen betalingen op 1 mei a.s.

  Als gevolg van de Dag van de Arbeid verrichten de banken op 1 mei geen betalingen. Dit betekent dat u uw maandelijkse betaling een dag later op uw rekening ontvangt.

  Bedankt voor uw begrip.

 • Lintjesregen 2017

  Woensdag 26 april 2017 zijn bij de jaarlijkse Lintjesregen in Schagen 6 personen benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in het dorpshuis in Waarland. De volgende personen zijn gedecoreerd:

 • Dinerbon voor straatnaambedenkers Blokker en Bood

  Priggeweg en Vennikerweg zijn de nieuwe namen voor de parallelweg en fietsstraat langs de N241. De namen zijn bedacht door de families Blokker en Bood, aanwonenden van de weg. Zij kregen elk een dinerbon overhandigd door wethouder Theo Groot van de gemeente Hollands Kroon.

 • Asfalteren rotonde N241- Cornelis Blaauboerlaan

  De werkzaamheden aan de Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat zijn nog steeds in volle gang. Vooral aan de noordkant van de N241 wordt de nieuwe weginrichting en daarmee de toekomstige situatie steeds beter zichtbaar.

 • Bessenstruiken voor basisschoolgroep 5

  Basisschool kinderen van groep 5 in gemeente Schagen krijgen elk een bessenstruik om zelf thuis of bij school verder te laten groeien.

 • Van @wijkteam-schagen.nl naar @schagen.nl

  Vanaf 1 mei veranderen de mailadressen van onze wijkteams en onze wijkteamconsulenten. Stuurt u onze wijkteams een mail? Let er dan goed op dat u het juiste mailadres gebruikt. Tot 1 mei eindigen de mailadressen van onze wijkteams op @wijkteam-schagen.nl. Vanaf 1 mei eindigen ze op @schagen.nl.

 • Vrijmarkt in Schagen

  Op Koningsdag, donderdag 27 april, is er geen reguliere markt in het centrum van Schagen. Op de weg waar de markt altijd wordt gehouden, de Gedempte Gracht, kunnen inwoners -vooral kinderen- hun eigen vrijmarkt houden. Dit kan ook op de Markt, Nieuwstraat, Nieuwe Laagzijde en Molenstraat. Niet daarbuiten. Zo zijn er nog enkele regels om de vrijmarkt leuk en gezellig te houden.

 • Inloopbijeenkomst herinrichting Dirkshorn

  Woensdag avond 10 mei om 18.30 uur begint een inloopbijeenkomst in dorpshuis De Kastanjeboom in Dirkshorn over het 30 km gebied midden in het dorp. Alle inwoners van Dirkshorn en belangstellenden zijn welkom.

 • Informatie en inloopbijeenkomst bouwlocatie Denneweg/Duinroosweg in Callantsoog

  Dinsdag 25 april om 19.30 uur begint een informatiebijeenkomst in dorpshuis De Kolfweid in Callantsoog over woningbouwontwikkeling in het dorp. Met name over de woningbouwlocatie Denneweg/Duinroosstraat. Callantsoger jongeren die al langer zoeken naar woonruimte in hun dorp zijn hierbij van harte uitgenodigd. Evenals de dorpsraad, omwonenden en andere belangstellenden.

 • Onderzoek wijst uit: decentralisaties landelijk nog geen succes, in Schagen wel

  Onlangs brachten het Toezicht Sociaal Domein (TSD)  en het Samenwerkend Toezicht Jeugd (STJ) gezamenlijk de rapportage uit ‘Het Wijkteam en Kwetsbare Gezinnen’. Hierin beschrijven de instanties dat de decentralisatie landelijk gezien nog geen succes mag heten als het gaat om hulp aan kwetsbare gezinnen.

 • Fruitbomen bij basisschool Sint Jan in Waarland

  Vrijdag 21 april om 11:00 uur plant wethouder Sigge van der Veek fruitbomen bij basisschool St. Jan in Waarland. De kinderen van groep 5 krijgen dan ook elk een bessenstruik om zelf thuis verder op te kweken. 

 • Strand schoonmaak op 20 april

  Het strand afvalvrij. De hele maand april zullen mensen voor wie een 'gewone' baan (nog) niet zo heel gewoon is, de Noordzeestranden van Sluis tot en met Delfzijl schoon ’jutten’. Donderdag 20 april werkt de groep tussen 10 en 12 uur op de stranden in gemeente Schagen. In paviljoen Zee en Zo in Petten zal wethouder Sigge van der Veek de deelnemers welkom heten.

 • Prijs Cultuurfonds Noord-Holland voor ‘Kust op Kracht’

  De Culturele Prijs Noord-Holland gaat naar kustversterkingsproject Kust op Kracht. Johan Remkes, commissaris van de Koning en ook voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, reikt de prijs op woensdag 19 april uit.  Het is de 26e keer dat deze prijs door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland wordt toegekend.

 • 2016 was daadkrachtig jaar

  Ieder jaar is het weer spannend: de jaarrekening. Hoe heeft de gemeente Schagen het gedaan in het afgelopen jaar? Zijn alle beloften nagekomen? En hoe staat de gemeente er financieel voor? “Terugkijkend is 2016 een prachtjaar”, aldus wethouder Jan Steven van Dijk. “Het is een jaar om trots op te zijn. Een jaar waarin we, met politiek en samenleving samen, veel voor elkaar hebben gekregen. Resultaten die we met daadkracht, durf en vertrouwen hebben behaald.”

 • Gemeente Schagen stimuleert duurzaam autorijden

  Het aantal elektrische auto’s neemt snel toe en dus ook de vraag naar openbare laadpalen. Wij zijn daarom een samenwerking aangegaan met de provincie Noord-Holland en metropoolregio Amsterdam (MRA-E). Wethouder Sigge van der Veek legt uit; “Via deze samenwerking komen meer laadpalen voor particulier én openbaar gebruik in Schagen te staan. Gemeente Schagen heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Door meer laadpalen te plaatsen, stimuleren wij duurzaam autorijden.”

Archief