2560 euro voor Hospice Schagen

De medewerkers en de gemeenteraadsleden hebben een deel van hun kerstpakket geschonken aan Hospice Schagen. Het Hospice ontving op donderdagmiddag 16 december 2560 euro.

Burgemeester Marjan van Kampen overhandigde de cheque aan de vertegenwoordigers van de Hospice Schagen. Het aangeboden bedrag is de donatie van de medewerkers en raadsleden. Jaarlijks doneren zij een gedeelte of het hele bedrag van hun kerstpakket aan een goed doel. Niet zomaar een goed doel, het moet actief zijn in Schagen en/of omgeving. Dit jaar is dat Hospice Schagen. Het geld gaat gebruikt worden voor de aanschaf van een badbrancard.

Lokale ondernemers

Donderdagmiddag 16 december ontvingen de raadsleden en medewerkers hun kerstpakket. Voor het tweede jaar op rij kon dit niet tijdens een bijeenkomst plaatsvinden, omdat de coronamaatregelen nog gelden. Het pakket bestaat uit artikelen van lokale ondernemers. Daarnaast konden de gemeenteraadsleden en medewerkers vooraf hun kerstpakket ook schenken aan een goed doel.

Hospice Schagen

Hospice Schagen is een kleinschalige instelling waar 24/7 professionals en vrijwilligers palliatieve zorg en ondersteuning bieden aan mensen in hun laatste levensfase. Wanneer genezing niet meer mogelijk is. Iedereen heeft het recht om in een menswaardige en respectvolle omgeving afscheid te nemen van het leven. Sterven in de thuissituatie is voor velen een wens. In sommige gevallen is dat echter niet mogelijk door gezins- of woonomstandigheden of, omdat familie/vrienden de nodige 24-uurszorg niet (meer) kunnen bieden. In dat geval verlenen de verpleegkundigen en vrijwilligers van Hospice Schagen deskundige zorg tijdens de laatste levensfase in een sfeer van rust, warmte en privacy.

Fotograaf: Pierre Mettes

Burgemeester Marjan van Kampen overhandigt het geldbedrag aan de vertegenwoordiger van de hospice in Schagen.