HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Projectleider Openbaar gebied

Projectleider Openbaar gebied

Wie zijn wij?

Wij zijn gemeente Schagen, een veelzijdige Noord-Hollandse gemeente op slechts 45 minuten treinen van Amsterdam in een oase van landelijke gemoedelijkheid. Met een bruisende, drukbezochte stadskern en schilderachtige dorpjes te midden van groene polders en bloeiende bollenvelden. We hebben ook ons eigen strand, zo’n 18 kilometer lang, waar sport, recreatie en natuur elkaar naadloos afwisselen. Schagen kent een dynamisch en toekomstgericht ondernemersklimaat. Binnen onze organisatie vind je dezelfde nuchtere cultuur als daarbuiten: korte lijnen, een informele sfeer en veel ondernemingszin. Ons gemeentehuis is ingericht als ontmoetingsplek voor onze ca. 400 medewerkers en 47.000 inwoners, maar we treffen elkaar ook vaak op andere locaties. We werken tijd- en plaats onafhankelijk aan de meest uiteenlopende plannen en projecten, van klein en praktisch tot groots en vernieuwend, maar áltijd met hetzelfde doel voor ogen: samen bijdragen aan het geluk van onze inwoners en ondernemers. Zin om mee te doen?

Voor het taakveld Werken & projecten van de afdeling Openbaar gebied zoeken wij een:

Projectleider Openbare ruimte (36 uur per week)

Wie ben jij?

Je bent een enthousiaste collega met een professionele en proactieve werkhouding. Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden, je bent organisatorisch sterk, op samenwerking gericht en omgevingsbewust. Je hebt een afgeronde opleiding op het gebied van Cultuurtechniek of Civiele techniek, op HBO niveau en hebt ervaring met projectmatig werken. Je bent bij voorkeur bekend met het functioneren binnen een bestuurlijke omgeving en weet het vertrouwen, als stevige gesprekspartner, van de interne opdrachtgevers en bestuurders te winnen. Je bent iemand die zelf regie neemt bij het organiseren van je werk en bent in staat nieuwe werkwijzen en methodes te bedenken en de organisatie daar in mee te nemen. Daarnaast draag je bij aan een effectieve samenwerking met interne en externe partners en hecht je waarde aan het nakomen van gemaakte afspraken.

Wat ga je doen?

Als Projectleider organiseer je het totale proces van initiatief, voorbereiding, contractvorming en realisatie voor projecten in de fysieke leefomgeving. Het gaat hierbij om de (her)inrichting van de openbare ruimte bij ruimtelijke ontwikkelingen (woningbouw projecten), onderhoudsprojecten en ook de nieuwe aanleg of het (her)inrichten van woonstraten, groenvoorzieningen, kruispunten, etc. Je overlegt met verschillende partijen en belanghebbenden. Hierbij moet rekening worden gehouden met politieke en maatschappelijke impact, wat het maken van operationele en tactische afwegingen noodzakelijk maakt. In het kader van participatie regisseer je de communicatie en afstemming met bewoners, stakeholders, etc. gericht op proces en resultaat. Waarbij hun behoefte zoveel mogelijk wordt vertaald naar mogelijkheden. Uiteraard zorg je ervoor dat de werken en projecten binnen de (financiële) kaders worden gerealiseerd.

Wat bieden wij? 

Wij bieden je een uitdagende en afwisselende baan in een ambitieuze organisatie, die maximaal wil bijdragen aan het geluk van haar medewerkers en inwoners. Het brutosalaris is, afhankelijk van je opleiding en ervaring, maximaal €4225,- (schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% (dit is inclusief 8% vakantiegeld). Hiermee heb je meer keuzevrijheid en zeggenschap over je geld. Je bepaalt zelf wat het beste past bij je levensfase en persoonlijke wensen. Ook krijg je budget om een eigen telefoon en laptop aan te schaffen. Daarnaast bieden we volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.

Meer weten?

Wij informeren je graag uitgebreider over de functie. Daarvoor kun je contact opnemen met Jacco Zutt, coördinator Werken en Projecten, via (0224) 210 400. Voor vragen over de procedure, waar onder andere een assessment deel van kan uitmaken, kun je contact opnemen met Rukiye Sahin, interim adviseur P&O Werving en Selectie via (0224) 210 400.

Ben jij onze man/vrouw?

Solliciteer nu!

Reageren kan tot en met 15 april 2019.

We horen graag van je!