HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Strategisch beleidsmedewerker verkeer en vervoer

Strategisch beleidsmedewerker verkeer en vervoer

Wie zijn wij?

Wij zijn gemeente Schagen, een veelzijdige Noord-Hollandse gemeente op slechts 45 minuten treinen van Amsterdam in een oase van landelijke gemoedelijkheid. Met een bruisende, drukbezochte stadskern en schilderachtige dorpjes te midden van groene polders en bloeiende bollenvelden. We hebben ook ons eigen strand, zo’n 18 kilometer lang, waar sport, recreatie en natuur elkaar naadloos afwisselen. Schagen kent een dynamisch en toekomstgericht ondernemersklimaat. Binnen onze organisatie vind je dezelfde nuchtere cultuur als daarbuiten: korte lijnen, een informele sfeer en veel ondernemingszin. Ons gemeentehuis is ingericht als ontmoetingsplek voor onze ca. 400 medewerkers en 47.000 inwoners, maar we treffen elkaar ook vaak op andere locaties. We werken tijd- en plaats onafhankelijk aan de meest uiteenlopende plannen en projecten, van klein en praktisch tot groots en vernieuwend, maar áltijd met hetzelfde doel voor ogen: samen bijdragen aan het geluk van onze inwoners en ondernemers. Zin om mee te doen? Bouw jij mee aan een veilig Schagen?

Voor de afdeling Openbaar gebied zoeken wij een:

Strategisch beleidsmedewerker verkeer en vervoer (36 uur per week)

Wie ben jij?

Jij bent de gedreven beleidsmedewerker die voor verkeerskundige vraagstukken de neuzen dezelfde kant op krijgt. Hierbij houd jij oog voor andere belangen en kan jij door een goede lobby bij partijen als de provincie en vervoersbedrijven zaken gerealiseerd krijgen. Natuurlijk heb jij veel kennis op het vakgebied van verkeer en vervoer en bezit jij vaardigheden om op alle niveaus hierover te adviseren en te ondersteunen.

Je hebt een academisch werk- en denkniveau met aantoonbare ervaring op het gebied van verkeer en vervoer en duurzaamheid. Voor jou zijn kwaliteit en klantgerichtheid in je werk vanzelfsprekend. Je hebt goede communicatieve- en sociale vaardigheden en je bent stressbestendig.

Wat ga je doen?

Als strategisch beleidsmedewerker volg je recente ontwikkelingen en trends op het gebied van verkeer en vervoer en vertaalt deze naar het beleid van gemeente Schagen. Hierbij werk je samen met lokale en regionale partners, zoals de provincie, Rijkswaterstaat, het waterschap, vervoersbedrijven, de politie en de omliggende gemeenten. Door middel van een goede lobby, realiseer je dat andere partijen meegaan in onze ideeën en belangen. Je neemt deel in het samenwerkingsverband De kop werkt! bereikbaarheid, waarin gemeenten Den Helder, Hollands Kroon, Texel, Schagen en de provincie regionale projecten uitvoeren. Je neemt deel aan projecten en levert inhoudelijke bijdragen aan visies, bestemmingsplannen en andere beleidsplannen op lokaal en regionaal niveau. Je behartigt de gemeentelijke belangen en beleidsdoelstellingen op regionaal en provinciaal niveau.

Naast deze vakinhoudelijke en zakelijke kant ben je gesprekspartner van inwoners en bedrijven over deze onderwerpen. Je denkt vanuit de gedachte van participatie/samenwerking en vanuit deze gedachte communiceer je met anderen.

Wat bieden wij?  

Wij bieden je een uitdagende en afwisselende baan in een ambitieuze organisatie, die maximaal wil bijdragen aan het geluk van haar medewerkers en inwoners. Het brutosalaris is, afhankelijk van je opleiding en ervaring maximaal € 4859,- (schaal 11), op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05 % (dit is inclusief 8% vakantiegeld). Hiermee heb je meer keuzevrijheid en zeggenschap over je geld. Je bepaalt zelf wat het beste past bij je levensfase en persoonlijke wensen. Ook krijg je budget om een eigen telefoon en laptop aan te schaffen. Daarnaast bieden we volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. 

Meer weten?

Wij informeren je graag uitgebreider over de functie. Daarvoor kun je contact opnemen met Florus Dijkema, teamleider Beheer en beleid van de afdeling Openbaar gebied, via (0224) 210 400. Voor vragen over de procedure, waar onder andere een assessment deel van kan uitmaken, kun je contact opnemen met Rukiye Sahin, adviseur P&O werving en selectie via 06 52 40 86 26.

Het inwinnen van referenties maken onderdeel uit van de procedure.

Ben jij onze man/vrouw?

Solliciteer nu!

Reageren kan tot en met 13 april 2019.

We horen graag van je!