HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Toekomst van Schagen - visie 2040  |  In de toekomst kijken door 10-jarigen

In de toekomst kijken door 10-jarigen

Burgemeester Van Kampen heeft in het voorjaar alle 10-jarigen in de gemeente Schagen een brief gestuurd. Daarin vroeg zij hen om hun blik op de toekomst voor ons te beschrijven, te knutselen of te filmen. Ruim 50 kinderen hebben een kunstwerk ingestuurd. Het kunstwerk van Floortje Meeussen kwam als beste uit de bus. De kritische jury van raadsleden omschreef het als volgt:

Wat mooi gemaakt dit werkstuk! Het laat een uitgesproken aandacht zien voor het milieu, dit spreekt de jury enorm aan. Er wordt getoond dat de zee van onschatbare waarde is. Het is onderdeel van een kringloop dat met hergebruikt plastic kan worden verbeterd. 

Het idee is creatief, slim, duurzaam, onderscheidend en er is heel goed over nagedacht. Daarnaast is het is idee realistisch en haalbaar. Positief is ook dat het idee laat zien dat gedacht moet worden in kansen en niet in beperkingen. Dit is een goed advies aan volwassenen, zo vindt de jury:

‘Erf de ogen van een kind en kijk hierdoor.'

Dit alles maakt dat dit werkstuk de eerste prijs verdient!

Dit is het winnende kunstwerk:

Winnend kunstwerk van Floortje

Alle kunstwerken zijn tijdens de zomervakantie te bezichtigingen in het gemeentehuis. U kunt de kunstwerken komen bekijken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis tot en met 14 augustus.

Hieronder een impressie van de tentoonstelling: