HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Verkiezingen

Verkiezingen

Op woensdag 17 maart 2021 zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Net als alle andere gemeenten zijn wij in afwachting van de landelijke keuzes die gemaakt worden. Vanwege het coronavirus zijn aanpassingen noodzakelijk.

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen en praktische zaken die u als kiezer moet weten. Denk bijvoorbeeld aan de locaties van de stembureaus, het aanvragen van kiezerspassen, schriftelijke volmachten en andere veel gestelde vragen.

Aan- of afmelden als stembureaulid of teller

Vanwege het coronavirus zoeken wij meer stembureauleden en tellers dan bij eerdere verkiezingen. Wij kunnen uw hulp dus goed gebruiken.

Aanmelden kan door het digitale aanmeldformulier in te vullen.

Heeft u eerder geholpen op een stembureau? Dan sturen wij u uiterlijk 23 december een uitnodigingsmail. Heeft u deze dan nog niet ontvangen en wilt u wel meehelpen? Meldt u zich dan aan via het digitale aanmeldformulier.

Verkiezingsuitslagen

Wilt u weten hoe er bij eerdere verkiezingen is gestemd? Bekijk de uitslagen van eerdere verkiezingen

Ondersteuningsverklaring

Met een ondersteuningsverklaring maakt u de deelname van een politieke partij of groepering aan een verkiezing mogelijk. Meer informatie over de ondersteuningsverklaring

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik stemmen? Kan iemand anders voor mij stemmen? Hoe stem ik vanuit het buitenland? De antwoorden op deze vragen en andere vragen over de verkiezingen hebben wij voor u op een rijtje gezet in onze veel gestelde vragen over de verkiezingen.

100 jaar algemeen kiesrecht

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat het algemeen kiesrecht voor vrouwen en mannen werd ingevoerd. Een belangrijke mijlpaal voor de democratie! Er ging dan ook een halve eeuw strijd aan vooraf. Meer informatie over het 100 jaar algemeen kiesrecht

Vragen?

Heeft u vragen of opmerkingen over de verkiezingen? Neem dan contact met ons op via (0224) 210 400 of via ons contactformulier.