HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Verkiezingen

Verkiezingen

Op woensdag 17 maart 2021 zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Net als alle andere gemeenten is gemeente Schagen afhankelijk van de landelijke keuzes die gemaakt worden. Vanwege het coronavirus zijn aanpassingen noodzakelijk.

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen en praktische zaken die u als kiezer moet weten. Denk bijvoorbeeld aan de locaties van de stembureaus, het aanvragen van kiezerspassen, schriftelijke volmachten en andere veel gestelde vragen.

Heeft u vragen over de Tweede Kamerverkiezingen? Neem dan contact op met het team Verkiezingen. Dit kan door het contactformulier in te vullen of door te bellen met (0224) 210 400.
 

Ik ben 70plus. Wanneer ontvang ik mijn stempluspas?

Uiterlijk 3 maart ontvangt u uw stempluspas met een gezondheidscheck. Uiterlijk 11 maart ontvangt u het briefstembiljet met briefstem envelop. Een retourenvelop en een uitleg met plaatjes over het briefstemmen. Meer informatie over de stempluspas

Aanmelden als stembureaulid of teller

Op 17 maart 2021 is de Tweede Kamerverkiezing. We hebben op dit moment genoeg aanmeldingen voor stembureauleden en tellers ontvangen.

StemWijzer

Voor de Tweede Kamerverkiezingen kunt u een StemWijzer invullen. De stemwijzer is een hulp middel om u te helpen om er achter te komen op wat en waarvoor u wilt stemmen.

Vragen?

Heeft u vragen of opmerkingen over de verkiezingen? Neem dan contact met ons op via (0224) 210 400 of via ons contactformulier.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik stemmen? Kan iemand anders voor mij stemmen? Hoe stem ik vanuit het buitenland? De antwoorden op deze vragen en andere vragen over de verkiezingen hebben wij voor u op een rijtje gezet in onze veel gestelde vragen over de verkiezingen.

Afmelden als stembureaulid

Wilt u zich afmelden als stembureaulid? Vul dan het contactformulier in. Geef aan of u zich voor alle verkiezingen in de toekomst wilt afmelden of alleen voor deze verkiezing. Als wij het ingevulde contactformulier hebben ontvangen, dan zullen wij dit verwerken. U krijgt hier nog een aparte bevestiging van.

Verkiezingsuitslagen

Wilt u weten hoe er bij eerdere verkiezingen is gestemd? Bekijk de uitslagen van eerdere verkiezingen

Formulieren