Wie zijn wij?

Congres geluk
HOME  |  Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Over gemeente Schagen

Het motto van de gemeente Schagen: “Wij willen dat alles wat wij doen en laten, bijdraagt aan het geluk van onze inwoners.” De gemeente Schagen ligt in Noord-Holland en heeft ruim 46.000 inwoners. De gemeente bestaat uit 26 kernen. Onze bezoekers en inwoners vinden hier elf kilometer strand, het grootste aaneengesloten bloembollengebied van Nederland en het grootste zaadveredelingsgebied in de wereld.

In 2016 heeft de gemeente samen met EHERO onderzoek gedaan naar het geluk van haar inwoners en de medewerkers van de gemeente. Dit was het begin van de zoektocht naar hoe de gemeente kan bijdragen aan het geluk van haar inwoners. De inwoners van de gemeente Schagen zijn heel gelukkige inwoners, blijkt uit genoemd onderzoek. Gemiddeld geven de inwoners een 7,8 voor hoe gelukkig ze zijn. Landelijk ligt dat gemiddelde op 7,75. Meer weten over de uitkomsten van het onderzoek? Deze kunt u vinden op de website van de gemeente Schagen.

Over EHERO

Erasmus Happiness Economics Research Organization (EHERO) is een multidisciplinair onderzoeksinstituut en kenniscentrum in geluk waarin economie, psychologie, filosofie, theologie, bedrijfskunde en gezondheidszorg zijn vertegenwoordigd. EHERO is onderdeel van de Erasmus School of Economics van de Erasmus Universiteit in Rotterdam en werkt veel samen met mensen van meerdere universiteiten in Nederland en daarbuiten.

EHERO’s doel is een bijdrage te leveren aan een groter geluk voor een groter aantal mensen, waarbij EHERO zich richt op het in staat stellen van mensen en organisaties om goed doordachte keuzes te kunnen maken.

Activiteiten van EHERO zijn:

  • World Database of Happiness
  • Gelukswijzer
  • Exclusieve programma’s voor beleidsmakers en executives
  • Educatieprogramma voor studenten
  • Verschillende fundamentele en toegepaste onderzoeksprogramma’s in geluk, de circulaire economie, hoop met o.a. de Wereldbank
  • Verschillende publicaties
  • Events