Berichten van de burgemeester

Informatie over het coronavirus
HOME  |  Berichten van de burgemeester

Berichten van de burgemeester

#Corona. Denk om elkaar. Houd vol. Schagen Samen Sterk

 • Harde boodschap corona: het komt op ons gedrag aan

  (14-10-2020)

  Het kabinet had gisteravond een harde boodschap. Opnieuw moeten we in gedeeltelijke lockdown. Met maatregelen die pijn doen. Het aantal besmettingen móet omlaag. Ondertussen willen we de sociale en economische schade zo beperkt mogelijk houden.

 • Hopelijk de laatste loodjes

  (25-06-2020)

  Nu het coronavirus in Nederland ingedamd lijkt, neemt de behoefte aan vrijheid toe. “Het is te merken dat onze inwoners en bezoekers de maatregelen een beetje zat worden,” zegt burgemeester Marjan van Kampen. “Dat merken ook onze BOA’s, als zij mensen aanspreken. Daarom vraag ik aan iedereen toch nog even om begrip. Er kan steeds meer, maar dat alleen als we ons aan de regels houden.”

 • Waakzaam blijven, ook tijdens Hemelvaartsdag-weekend

  (20-05-2020)

  Hemelvaartsdag belooft zonnig en warm te worden. Ook in het weekend is het waarschijnlijk mooi weer. Juist daarom waarschuwen wij iedereen om waakzaam te blijven. “Hou de anderhalve meter afstand en vermijd drukte,” vat burgemeester Marjan van Kampen samen.

 • Complimenten burgemeester Van Kampen voor inwoners en ondernemers

  (14-05-2020)

  Stap voor stap komt er weer meer ruimte in het openbare leven. Wij merken dat inwoners, ondernemers en verenigingen nadenken over hoe er op een veilige manier invulling gegeven kan worden aan de anderhalvemetersamenleving. Burgemeester Marjan van Kampen: “Complimenten voor al die mensen die hierover nadenken. En ook complimenten voor iedereen die zich hierbij goed aan de regels houdt. Het vraagt veel van ons allemaal, maar we zijn het verplicht tegenover kwetsbare groepen en al die mensen in de zorg die de afgelopen maanden overuren hebben gedraaid en dat nog steeds doen.”

 • Terugkijken livechats Marjan van Kampen op Facebook

  (08-05-2020)

  Burgemeester Marjan van Kampen was de afgelopen periode in gesprek met inwoners over de gevolgen van de coronacrisis. Inwoners konden vragen stellen via de Facebookpagina van de gemeente Schagen.

 • Ook in Paasweekend zoveel mogelijk thuisblijven

  (09-04-2020)

  Burgemeester Marjan van Kampen roept dringend op om ook komend Paasweekend zoveel mogelijk thuis te blijven. “De afgelopen twee weken heeft iedereen zich keurig aan de afspraken gehouden en was het rustig op de stranden, in de duinen en in andere delen van onze gemeente.

 • Burgemeester Van Kampen: “Kom niet naar onze stranden. Blijf thuis!”

  (03-04-2020)

  Burgemeester Marjan van Kampen roept dringend op om het komend weekend en de dagen daarna niet naar de stranden of duinen te gaan in de gemeente Schagen. Ondanks het mooie weer dat wordt verwacht, hoopt de burgemeester op verlaten stranden en duinen.

 • Burgemeester trots op inwoners

  (02-04-2020)

  “De discipline die iedereen kan opbrengen in deze nare corona-tijd, ik ben zo trots op iedereen. Ik heb er alleen maar complimenten voor,” zegt burgemeester Marjan van Kampen. Het prachtige gedrag van inwoners stemt burgemeester Marjan van Kampen heel positief. In het afgelopen weekend waren de stranden stil en verlaten. Er was geen overmatige drukte op de markt. Geen groepsvorming.

 • Oproep burgemeester Van Kampen: “Kom niet naar de stranden en duinen! Blijf thuis!”

  (22-03-2020)

  Burgemeester Marjan van Kampen roept dringend op niet naar het strand of de duinen te gaan in de gemeente Schagen. Van Kampen: “We moeten nu écht allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. We spelen met mensenlevens als we ons niet aan de richtlijnen houden. Ik roep iedereen dringend op om niet naar het strand en de duinen te gaan, ook niet de komende mooie dagen.

 • Denk om jezelf en anderen

  (18-03-2020)

  Burgemeester Marjan van Kampen spreekt haar bewondering uit voor inwoners in onze gemeente. “Dat de mensen in deze moeilijke tijd met zo’n bewonderenswaardige discipline thuis werken, zich beperken in het naar buiten gaan en ondertussen ook de kinderen bezig houden, mijn petje af”, zegt zij trots.