Jeugd en opvoeding

Informatie over het coronavirus
HOME  |  Het wijkteam tijdens de coronacrisis  |  Jeugd en opvoeding

Jeugd en opvoeding

Heeft u in deze tijden van de coronacrisis vragen over opvoeden of kunt u tips gebruiken? Vindt u het als ouder lastig om alle ballen in de lucht te houden of als jongere om in deze tijd in beweging te blijven? U kunt contact opnemen met het wijkteam voor ondersteuning of onderstaande organisaties benaderen voor hulp tijdens de coronacrisis.

Naast de problemen die u ondervindt door de coronacrisis, kunnen zich ook andere problemen voordoen in uw (gezins)leven. Heeft u bijvoorbeeld ondersteuning nodig bij het opvoeden of heeft uw kind begeleiding nodig bij mentale klachten? Dan bekijken we eerst of een algemene voorziening past uw hulpvraag of bij dat van uw kind. Is dit niet voldoende? Dan bekijkt het wijkteam of u in aanmerking komt voor een maatwerkvoorziening. Mogelijk geeft de zorgaanbieder door de huidige situatie een andere invulling aan de ondersteuning. De consulent van het wijkteam bespreekt dit met u.

U kunt het wijkteam op de gebruikelijke manier benaderen via het contactformulier of telefonisch via (0224) 210 400.

Bij de GGD kunt u terecht voor allerlei vragen rondom opvoeden, juist in deze corona tijd. Hoe je praat met je kind, jong of oud, is terug te vinden op de website van de GGD.

Veel ouders zijn door de coronacrisis plotseling thuis komen te zitten met hun kinderen. Dit zorgt voor veel uitdaging. Mogelijk kunt u wel wat hulp gebruiken op het gebied van opvoeden en beweging. Tips en advies vindt u op onze pagina Eerste hulp bij thuisquarantaine met kinderen: opvoeden en beweging.

Merkt u dat het als ouder lastig is om alle ballen in de lucht te houden? Dat is heel begrijpelijk door de huidige omstandigheden. Mogelijk vindt uw kind het lastig dat hij of zij zijn vriendjes minder ziet of u merkt dat er spanning heerst binnen het gezin. Het schoolmaatschappelijk werk is ook in deze tijd beschikbaar voor alle vragen die u heeft rond opvoeding.

Veel kinderen en jongeren vervallen in extra veel beeldschermgebruik. U kunt een aantal handige tips terug vinden via de website van Brijder.

Wanneer ouders gescheiden zijn, zorgt het coronavirus voor extra uitdagingen. Op de website van Villa Pinedo kunt u als ouders of als kind terecht om mee te denken in oplossingen. Er is veel informatie terug te vinden, maar je kan ook je vraag stellen via het forum.