Nieuws

Informatie over het coronavirus

Nieuws

#Corona, Denk om elkaar, Houd vol, Schagen Samen Sterk.

 • GGD voert coronatesten uit bij klachten

  (02-06-2020)

  Vanaf 1 juni kan iedereen zich met klachten, zoals koorts, hoesten of verkoudheid zich aanmelden voor een test. Om een testafspraak te maken, kunt u het gratis landelijke telefoonnummer 0800-1202 bellen. Dit is dagelijks bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur. De GGD Hollands Noorden voert deze test uit bij een testlocatie in de buurt. Meer informatie vindt u op de website van de GGD Hollands Noorden en de website van het ministerie van VWS.

 • Nieuwe noodverordening

  (29-05-2020)

  Vrijdag 29 mei heeft de veiligheidsregio Noord-Holland Noord de nieuwe noodverordening vastgesteld. Dit naar aanleiding van de versoepeling van de maatregelen door de Rijksoverheid. De nieuwe noodverordening geldt ook voor onze gemeente gaat maandag 1 juni in. In de noodverordening staat beschreven wat er vanaf 1 juni allemaal mag en ook wat er nog níet mag.

 • Langzaam weer de ruimte

  (29-05-2020)

  Het kabinet heeft tijdens de persconferentie van woensdagavond 6 mei bekend gemaakt dat de horeca met ingang van 1 juni 2020 gedeeltelijk weer open mag. Dit alleen als het coronavirus voldoende onder controle is. Wij geven onze ondernemers hiervoor de ruimte. Zij mogen daarom tijdelijk hun terrassen vergroten daar waar het mogelijk is. Met name in de binnenstad van Schagen merkt u dit weekend het een en ander.

 • Bloembakken voor verzorgingstehuizen

  (07-05-2020)

  Het voorjaar is in volle gang. Het begint overal weer prachtig groen te worden en alles bloeit en groeit. Door de coronamaatregelen mag iedereen nog wel een ommetje maken in zijn eigen buurt. Daar genieten mensen van het groen in de tuinen en plantsoenen.

 • Noodpakket voor ondernemers en inwoners gemeente Schagen

  (01-05-2020)

  Het coronavirus heeft de wereld in zijn greep en heeft gezorgd voor een crisis die iedereen raakt. Zowel persoonlijk als financieel. Burgemeester Marjan van Kampen: “Als gemeente vinden we het belangrijk, dat inwoners, ondernemers, verenigingen, instellingen en ketenpartners deze periode zo goed mogelijk doorkomen. Daarom willen wij, bovenop de landelijke maatregelen, extra maatregelen nemen. En alles doen wat binnen onze mogelijkheden ligt om banen en inkomens van inwoners en ondernemers zoveel mogelijk veilig te stellen.” De gemeenteraad bespreekt het pakket maatregelen in een speciaal ingelaste vergadering op 13 en 20 mei.

 • Wijkteam helpt inwoners ook tijdens coronacrisis

  (30-04-2020)

  De coronacrisis treft iedereen. De wijkteams van onze gemeente merken regelmatig dat inwoners denken dat hulp in deze tijd niet geboden kan worden. Dat kan juist wel. De wijkteams geven hierover graag informatie.

 • Lintjesregen 2020

  (24-04-2020)

  Vanwege het coronavirus heeft de Lintjesregen 2020 ook in Schagen een andere vorm gekregen. De voorstellers van de gedecoreerden hadden een videoboodschap opgenomen, waarin ze vertelden waarom zij vonden dat de gedecoreerde een Koninklijke onderscheiding heeft verdiend. Ook burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen had een videoboodschap voor de gedecoreerden.

 • Schoolmaatschappelijk werk door Mee & de Wering

  (23-04-2020)

  Door het coronavirus is er een nieuwe thuissituatie ontstaan. We zien veel ouders hard werken om alle ballen hoog te houden. Goed om te zien dat dit vaak lukt. Toch kan het voorkomen dat u even niet meer weet hoe u met bepaalde situaties om moet gaan.

 • Pakket plaatselijke ondernemers voor medewerkers

  (23-04-2020)

  We zitten thuis. Winkelen is er niet bij. Ondernemers draaien nu al meer dan vijf weken geen omzet. Dat raakt hen hard. Onze medewerkers deden daarom vorige week een investering. Om plaatselijke ondernemers toch te kunnen steunen én om hun eigen collega’s thuis op te vrolijken. Een pakket met nuttige en vrolijke producten van ondernemers uit Schagen ging als verrassing naar de medewerkers.

 • Schagen Samen Sterk

  (22-04-2020)

  Om u een hart onder de riem te steken in deze periode hebben wij in samenwerking met film- en animatiebedrijf KBAAL een een boodschap verpakt in een film van onze gemeente.

 • Aangepaste dienstverlening tijdens de coronacrisis

  (21-04-2020)

  Om u en onze medewerkers goed te beschermen zijn er aanvullende maatregelen nodig in het gemeentehuis. Daarom passen wij onze dienstverlening aan. Alles wat online geregeld kan worden, kunt u daarom nu alleen nog online regelen.

 • Maatregelen voor zorgaanbieders

  (17-04-2020)

  Vanwege de coronacrisis hebben de vier Noordkop-gemeenten – Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel –besloten om maatregelen te nemen voor zorgaanbieders. De zorgaanbieders proberen, ondanks de beperkingen die gelden, de zorg voor onze inwoners zo goed mogelijk te laten doorgaan. Tegelijk zien we dat zij minder inkomsten hebben, terwijl de vaste lasten en loonkosten doorgaan.

 • Steun en vraag aan verenigingen

  (30-03-2020)

  Verenigingen in dorpen en stad van gemeente Schagen ontvingen een brief van wethouder Joke Kruit. Hierin meldt zij de maatregelen die in deze tijd gelden, om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. Ook vraagt de wethouder of verenigingen hun knelpunten, vragen en opmerkingen willen doorgeven aan de gemeente.

 • Eerste hulp bij thuisquarantaine met kinderen: opvoeden en beweging

  (27-03-2020)

  We kunnen ons voorstellen dat het plotseling thuiszitten met de kinderen een hele uitdaging kan zijn. Of u nu thuis moet werken of niet, het fulltime bezighouden van uw kinderen kan op lange termijn leiden tot wellicht wat irritatie en frustratie. Zowel vanuit u als ouder/verzorger als bij de kinderen zelf.

 • Termijn uitstel betalen belastingen verzet naar 1 oktober

  (25-03-2020)

  We gaan tot 1 oktober geen aanmaningen en dwangbevelen sturen aan ondernemers die door het coronavirus in financiële problemen zijn gekomen. De eerder genoemde termijn van 1 juli is hiermee verlengd tot 1 oktober.

 • Weekmarkt Schagen gaat door, met restricties

  (25-03-2020)

  Vrijwel alle markten in het land blijven open. Ook de donderdagse weekmarkt in Schagen gaat door. Belangrijk argument hiervoor is dat markten er ook zijn voor de voedselvoorziening. Net als supermarkten. Burgemeester Marjan van Kampen heeft strenge regels gesteld om de markt zo veilig mogelijk te houden. Voor zowel de marktverkopers als de bezoekers.

 • Geen leges voor aangevraagde en verleende evenementenvergunningen

  (25-03-2020)

  Wij merken dat veel organisaties hun evenement stop zetten door de maatregelen van het Rijk voor het coronavirus. Deze organisaties krijgen van de gemeente hun leges terug betaald.

 • Geen collectes tot en met 6 juni

  (20-03-2020)

  Het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) heeft gemeld dat er tot en met 6 juni geen landelijke collectes zijn.

Archief