Chat met wethouder Beemsterboer via Facebook

Informatie over het coronavirus
HOME  |  Nieuws  |  Chat met wethouder Beemsterboer via Facebook

Chat met wethouder Beemsterboer via Facebook

Dit item is verlopen op 28-05-2020.

Wethouder Beemsterboer van Ruimte & Economie gaat woensdagmiddag 27 mei om 16.00 uur op de gemeentelijke Facebookpagina  'live'. Hij gaat dan in gesprek met ondernemers uit dorpen en stad van de gemeente om vragen te beantwoorden. Deze vragen kunnen te maken hebben met de corona-maatregelen, de gevolgen en de versoepeling daarvan voor ondernemers. Ook andere vragen die gesteld worden, zal hij zo goed mogelijk beantwoorden.

De coronacrisis vraagt veel van ons allemaal. Ook van ondernemers. De gemeente probeert in deze tijd, naast inwoners, zoveel mogelijk ondernemers te steunen. Daarnaast werken we met ze samen aan oplossingen om de omzet weer aan de gang te krijgen. Zo kijken we samen met ondernemers naar hun plannen om de terrassen per 1 juni extra ruimte te geven. Plannen waarin de horeca de vereiste 1,5 meter tussen de gasten waarborgen door het aantal tafels en stoelen op het terras zo groot mogelijk te houden. Ter extra ondersteuning heeft het college een noodpakket aan maatregelen voorgesteld voor onder andere ondernemers. Hierover neemt de raad nog vanavond, 20 mei, een besluit.

Wethouder Jelle Beemsterboer ziet de livestream op Facebook als een kans om over al deze maatregelen in gesprek te gaan. “Ik heb al veel ondernemers gesproken de afgelopen periode en zie veel mooie initiatieven ontstaan. Er zijn ook ondernemers die het moeilijk hebben en die proberen we zo goed mogelijk te ondersteunen. Openstelling op 1 juni is een stap op weg naar kansen om horeca bedrijven weer draaiende te krijgen. Ik nodig alle ondernemers, van grootbedrijf tot zzp-er, van harte uit om via de livestream op 27 mei vragen aan mij te stellen. Mochten er andere vragen zijn, van inwoners over andere onderwerpen, dan probeer ik die zo goed mogelijk te beantwoorden. Mocht er geen goed antwoord zijn op dat moment, dan komen wij daar zo spoedig mogelijk op terug.”

Ondernemers kunnen nu al vragen indienen door te reageren onder de Facebookpost van de gemeente.