Extra maatregelen bij afvalbrengstation

Informatie over het coronavirus

Extra maatregelen bij afvalbrengstation

Dit item is verlopen op 17-04-2020.

Bij het afvalbrengstation van de HVC aan de Zijperweg in Schagen staan er nog steeds lange rijen auto’s. In deze thuisblijf-tijd vanwege het coronavirus willen de inwoners toch hun afval massaal wegbrengen. De file op de Zijperweg wordt ook gevuld met doorgaand verkeer. Om chaos te verminderen, nemen we nadere maatregelen.

Het doorgaand verkeer wordt via borden op de weg langs de haven geleid. Dat geeft ruimte op de Zijperweg. Ook komen er verkeersregelaars, die het verkeer in goede banen gaan leiden.

Verzoek

Ondertussen verzoeken we iedereen om toch de afvalstroom te verminderen. Het is eigenlijk te druk. De afvalbakken zijn vol. Dat is in de hele provincie zo. De HVC kan daardoor niet goed wegstorten. Ook het verruimen van openingstijden is geen optie. De mensen van de HVC werken met verminderd aantal keihard bij de afvalbrengstations om het afval te verwerken. Daarom is het verzoek toch echt aan iedereen om even te wachten met het wegbrengen van het afval. Dat zal ook de file verminderen. De HVC, de gemeente en uw plaatsgenoten zullen er dankbaar voor zijn.

Foto: Ruud Kuntzel