Hopelijk de laatste loodjes

Informatie over het coronavirus

Hopelijk de laatste loodjes

Dit item is verlopen op 19-08-2020.

Nu het coronavirus in Nederland ingedamd lijkt, neemt de behoefte aan vrijheid toe. “Het is te merken dat onze inwoners en bezoekers de maatregelen een beetje zat worden,” zegt burgemeester Marjan van Kampen. “Dat merken ook onze BOA’s, als zij mensen aanspreken. Daarom vraag ik aan iedereen toch nog even om begrip. Er kan steeds meer, maar dat alleen als we ons aan de regels houden.”

De BOA’s (Buitengewoon Opsporingsambtenaar) helpen mee met de handhaving van de regels. Dat betekent dat zij mensen waarschuwen als zij de anderhalve meter niet in acht houden. Of als zij andere regels op strand, straat en bij horeca niet opvolgen. In die gevallen waarin de fout hardnekkig blijft, kunnen zelfs boetes worden opgelegd. Helemaal niet leuk en helemaal niet nodig.

“Ik begrijp heel goed dat iedereen nu al maandenlang in een situatie zit die beperkt is. Daar hebben sommige mensen echt veel last mee. Dat snap ik. Toch wil ik vragen: onze BOA’s hebben ook het beste met u voor. Word niet boos op hen, ze doen hun werk om iedereen te beschermen. Tot nu toe ging het zo goed, hou nog even vol. Het zijn hopelijk de laatste loodjes. Als we goed volhouden, blijft in ons land dat virus onder controle. Je ziet in de rest van de wereld dat de ziektegevallen nog steeds toenemen. Daarom moeten we waakzaam blijven.”

Woensdagavond bracht het kabinet opnieuw wat verdere versoepeling van de maatregelen in. Al blijven er nog steeds maatregelen gelden. “Laten we onze schouders er samen onder blijven zetten,” zegt burgemeester Van Kampen.

“Zo houden we dat virus onder controle.”