Nieuwe noodverordening 2 april vastgesteld

Informatie over het coronavirus

Nieuwe noodverordening 2 april vastgesteld

Dit item is verlopen op 17-04-2020.

Op aanwijzing van de minister voor Medische Zorg en Sport is door de voorzitter van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord op 2 april jl. een nieuwe noodverordening vastgesteld. Daarmee komt de noodverordening van 26 maart te vervallen.

Besloten is om het verbod op het openhouden van de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen zowel op of bij vakantieparken, kampeerterreinen als op of bij parken, natuurgebieden, jachthavens en stranden toe te voegen aan de noodverordening. Ook de eerder genomen besluiten tot aanwijzing van verboden gebieden voor kampeerterreinen en slaap- en strandhuisjes zijn nu opgenomen in de noodverordening. Tevens is het aanwijzingsbesluit toezichthouders aangepast. Het verbod op evenementen, dat in de noodverordening staat, geldt tot 1 juni 2020. Alle overige maatregelen die in de noodverordening staan – inclusief die voor de vakantieparken, kampeerterrein, etc. – gelden tot en met 28 april 2020

De noodverordening en het aanwijzingsbesluit kunt u terugvinden op de website van de veiligheidsregio. Of u download ze gelijk hieronder.