Paasweekend zonder problemen verlopen

Informatie over het coronavirus

Paasweekend zonder problemen verlopen

Dit item is verlopen op 24-04-2020.

Over het algemeen is het Paasweekeinde goed en rustig verlopen in onze gemeente. Iets dat een glimlach tovert op het gezicht van burgemeester Marjan van Kampen. “Zowel de politie als de boa’s melden me dat het weekend redelijk rustig is verlopen. En dat met zulk mooi weer en grote verleiding om naar buiten te gaan. Ik ben ongelooflijk trots op onze inwoners.”

De enige plaatsen waar het wat drukte gaf, waren op het strand met kite-surfers en motorrijders op de West-Friese Omringdijk. Daar kwamen meldingen over, maar geen boetes zijn uitgedeeld. “We gaan liever een gesprek aan, want na enige uitleg begrijpen de meeste mensen het echt wel. Zo zijn tijdens het Paasweekend twee groepen jongeren aangesproken. Zij gingen toen meteen uit elkaar. Iedereen begrijpt het en houdt zich goed aan de maatregelen. Dat is toch iets om met zijn allen heel trots op te zijn,” aldus de burgemeester.

Volgende week horen we vanuit Den Haag hoe het staat met de maatregelen. Of ze nog gelden, of ze worden verlengd en of ze wellicht iets versoepeld kunnen worden. De algemene verwachting is dat we er zeker nog niet van af zijn. Volgens minister-president Mark Rutte moeten we wennen aan ‘het nieuwe normaal’ in onze ‘anderhalve meter samenleving’. Van Kampen: “Het zou mij verbazen als volgende week ineens alles weer zoals voorheen kan zijn. Dat geloof ik niet. Want het blijft toch zo dat we de verspreiding van het virus moeten indammen. Dus ik denk dat de maatregelen nog op een of andere manier nodig blijven.”

Dat geeft aan dat iedereen nog even moet volhouden. “Daarbij telt ook wel dat we niet in een lock down zitten. We mogen gelukkig gewoon een luchtje scheppen, stukje wandelen en elkaar tegenkomen. Als we dus maar op afstand blijven van elkaar. Dat doen we tot op heden echt goed. Een pluim voor iedereen!”

De burgemeester vond het vooraf niet nodig om wegen af te sluiten. Juist vanuit vertrouwen in de mensen uit onze gemeente. Dat inzicht bleek juist. Landelijk bleek wegafsluiting wel nodig vanwege grote groepen wielrenners en motorrijders. Van Kampen: “Gelukkig heeft hier echt iedereen zich hier aan de regels gehouden. Om niet te vergeten dat iedereen ruimte moet geven, hebben we wel tekstkarren gezet bij de West Friese Omringdijk.” Zolang de maatregelen gelden, vragen we iedereen nog steeds om zoveel mogelijk thuis te blijven.