Regels verlengd voor campings en vakantieparken tegen coronavirus

Informatie over het coronavirus

Regels verlengd voor campings en vakantieparken tegen coronavirus

Dit item is verlopen op 10-05-2020.

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn de regels van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord die gelden voor onder andere campings, vakantieparken en camperplaatsen verlengd tot en met 19 mei 2020. Zij mogen alleen open blijven als de huisjes beschikken over een eigen toilet-, was- en douchevoorziening ín het huisje zelf. Zijn er alleen centrale sanitaire voorzieningen, dan moeten zij sluiten. Voor strandhuisjes geldt dat zij niet mogen worden gebruikt of opgebouwd.

Een belangrijke reden van deze regels is, dat mensen op kampeerterreinen vaak dicht bij elkaar leven. Vooral als gasten samen sanitaire voorzieningen moeten delen, is het moeilijk om afstand te houden. De regels gelden in alle gemeenten in het gebied van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en daarmee ook in de gemeente Schagen. Burgemeester Marjan van Kampen: “Het is belangrijk dat we samen de verspreiding van het coronavirus voorkomen en allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. Houd je daarom aan deze regels. We zijn dat verplicht aan kwetsbare groepen en aan al die mensen in de zorg die overuren draaien voor ons allemaal.”

De regels zijn als volgt:

•             Campingterreinen en camperplaatsen met centrale toilet-, was- en douchegebouwen worden gesloten.
•             Parken met accommodaties die beschikken over vakantiehuisjes met vast sanitaire voorzieningen ín het huisje zelf kunnen openblijven.
•             Bij terreinen waar zowel sprake is van centrale toilet- en douchegebouwen als accommodaties met eigen douche en toilet, worden de centrale sanitaire voorzieningen gesloten. Het terrein blijft dan alleen open voor gasten die beschikken over vaste sanitaire voorzieningen in het eigen chalet, vakantiehuisje of de stacaravan.
•             Strandhuisjes mogen niet gebruikt of opgebouwd worden.