Steun aan verenigingen

Informatie over het coronavirus

Steun aan verenigingen

Als gemeenten hechten we belang aan het voortbestaan van verenigingen. Zij bieden u als inwoner de mogelijkheid te sporten, ontspannen en creatief te zijn. Daarom ontvingen alle verenigingen in de gemeente Schagen een brief van ons. Wij willen verenigingen ondersteunen die in de periode 1 maart tot 1 oktober, financieel in de problemen zijn gekomen door het coronavirus.

Aandacht

Het zou kunnen zijn dat niet alle maatschappelijke organisaties bij ons bekend zijn. Daarom vragen we op deze manier aandacht voor het bestaan en de mogelijkheden van het ondersteuningsfonds corona. Het gaat hierbij om maatschappelijke organisaties zoals sport-, kunst-, en cultuurverenigingen die een relatie hebben met de gemeente.

Ondersteuning

Als een vereniging voldoet aan de voorwaarden kan er aanspraak worden gemaakt op een financiële bijdrage. De gemeenteraad heeft hiervoor een budget beschikbaar gesteld. Wij beoordelen alle aanvragen met formulier die vóór 5 december 2020 zijn ingestuurd. Meer informatie over deze ondersteuning staat op de pagina Sport en cultuur - Informatie over het coronavirus.