Steun en vraag aan verenigingen

Informatie over het coronavirus
HOME  |  Nieuws  |  Steun en vraag aan verenigingen

Steun en vraag aan verenigingen

Dit item is verlopen op 19-08-2020.

Verenigingen in dorpen en stad van gemeente Schagen ontvingen een brief van wethouder Joke Kruit. Hierin meldt zij de maatregelen die in deze tijd gelden, om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. Ook vraagt de wethouder of verenigingen hun knelpunten, vragen en opmerkingen willen doorgeven aan de gemeente.

Het gaat om sport-, kunst-, en cultuurverenigingen. Sportterreinen die afgesloten kunnen worden, moeten dat ook zijn. Verenigingen hoeven tot 1 oktober geen gemeentelijke heffingen te betalen. Dat geldt ook voor accommodaties die met gemeentelijke heffingen te maken hebben. Landelijk wordt gewerkt aan mogelijkheden om gederfde inkomsten voor verenigingen enigszins te compenseren.

Verenigingen kunnen tegen andere knelpunten aanlopen. Zoals ook landelijk bekend is, blijven minimaal tot 28 april alle kunst- en culturele accommodaties gesloten. Er mogen geen bijeenkomsten of culturele activiteiten zijn. Tot 1 juni zijn samenkomsten als congressen en festivals verboden. In de openbare ruimte mogen maximaal 2 mensen bijeen zijn en alleen op anderhalve meter afstand van elkaar. Wethouder Kruit wil graag weten tegen welke problemen verenigingen aanlopen. Of welke vraag of opmerking zij hebben aan de gemeente. Verenigingsbesturen kunnen hun vraag of opmerking doorgeven. Hoe zij dat kunnen doen, staat in de brief.

Brief informatie coronavirus kunst en cultuur
Brief informatie coronavirus sportverenigingen