Testen met opstelling grotere terrassen

Informatie over het coronavirus

Testen met opstelling grotere terrassen

Dit item is verlopen op 02-06-2020.

De horeca in dorpen en stad van gemeente Schagen heeft plannen ingediend bij onze gemeente. In de plannen staat hoe zij het geregeld hebben als op maandag 1 juni, Tweede Pinksterdag, de terrassen weer open mogen. Als gemeente staan we horeca ondernemers de een goed plan hebben toe om het terras veel ruimer op te zetten op de openbare ruimte. Wethouder Jelle Beemsterboer en burgemeester Marjan van Kampen namen op woensdag 27 mei rond 13.30 uur een kijkje op het Dorpsplein in Callantsoog. Bij de horeca op de Markt in Schagen doen zij dat donderdag 28 mei om 17.30 uur.

Er is bewust gekozen voor tests op deze pleinen omdat hier meerdere horecabedrijven met elkaar moeten afstemmen hoe de ruimte te gebruiken. Voor de ondernemers op deze pleinen is het een soort ‘generale repetitie’. Burgemeester en wethouder nemen enkele ambtenaren mee, plus vertegenwoordigers van brandweer en politie. “We gaan kijken of alles in orde is met hoe de ondernemers het geregeld hebben,” zegt wethouder Beemsterboer. “Natuurlijk is iedereen heel blij dat er wat versoepeling is. Dat de horeca weer een beetje open kan. Wij willen net als horeca ondernemers dat het meteen perfect gaat met de naleving van de corona maatregelen, zo voorkomen we dat de ruimte die er nu is toch weer beperkt zou moeten worden.” De gemeente heeft gevraagd aan de ondernemers om hun plan in te dienen. Als het plan is goedgekeurd, krijgt de ondernemer een tijdelijke vergunning. “De gemeente is druk bezig om waar alles compleet is de tijdelijke vergunning te verlenen de komende dagen.,” zegt wethouder Beemsterboer.

Nu de maatregelen tegen het coronavirus ietsje versoepeld worden, is het een spannende periode. De horeca heeft maanden stil gelegen. De verliezen bij ondernemers zijn erg groot en zij willen graag weer veilig en gastvrij hun gasten ontvangen. Om hen tegemoet te komen, heeft de gemeente besloten dat de terrassen gemeentegrond, zoals stoepen en parkeerplaatsen, mogen gebruiken als dat met een goed plan veilig kan. Dit zodat er meer ruimte is voor de terrassen en de opstelling op anderhalve meter afstand van elkaar.

Foto: Noordkop Centraal