Ondersteuning bij beperkingen

Informatie over het coronavirus
HOME  |  Het wijkteam tijdens de coronacrisis  |  Ondersteuning bij beperkingen

Ondersteuning bij beperkingen

De coronacrisis treft iedereen. Ook de ouderen die zelfstandig thuis wonen of mensen die beperkingen ervaren op geestelijk of lichamelijk vlak. Deze periode kan ook problemen oproepen.

Merkt u dat u beperkingen ervaart in deze periode? Zowel het wijkteam als diverse organisaties kunnen met u meedenken en ondersteuning bieden waar mogelijk. Zo kan de hulp gericht zijn op het doen van boodschappen, het bieden van een luisterend oor of emotionele ondersteuning. Zie onderstaande organisaties voor hulp en ondersteuning.

Naast de problemen die u ondervindt door de coronacrisis, kunnen zich ook andere beperkingen voordoen in uw leven. Heeft u bijvoorbeeld door lichamelijke klachten moeite om het huishouden te doen? Heeft u ondersteuning nodig in het dagelijks leven? Of zorgt u voor iemand en wordt deze zorg u te veel? Dan bekijken we eerst of een algemene voorziening past bij uw hulpvraag. Is dit niet voldoende? Dan bekijkt het wijkteam of u in aanmerking komt voor een maatwerkvoorziening. Momenteel zijn aanpassingen in de woning moeilijk te beoordelen voor het wijkteam, omdat er geen huisbezoeken plaatsvinden. Het kan daardoor langer duren voordat we een besluit kunnen nemen op uw aanvraag. De consulenten van het wijkteam kunnen wel met u meedenken over tijdelijke oplossingen in uw woning, die u, of een naaste, zelf kunt regelen. Hulpvragen met betrekking tot dagbesteding kunnen meestal telefonisch beoordeeld worden door het wijkteam. De invulling van de dagbesteding is door de coronacrisis echter wel anders. Dit verschilt per zorgaanbieder.

U kunt het wijkteam op de gebruikelijke manier benaderen via het contactformulier of telefonisch via (0224) 210 400.

Onderstaande organisaties kunnen ondersteuning bieden tijdens de coronacrisis:

Wonen plus welzijn

Voor emotionele ondersteuning, maaltijdvoorziening, ondersteuning bij boodschappen en hulp op maat kunt u bij hen terecht.
Telefoonnummer: (0224) 291 042
E-mailadres: schagen@wonenpluswelzijn.nl of info@wonenpluswelzijn.nl
Website: wonenpluswelzijn.nl

Team Sportservice Schagen

Ook tijdens de coronacrisis is het belangrijk om in beweging te blijven zodat uw gezondheid optimaal blijft. Om thuis in beweging te blijven heeft Team Sportservice Schagen een programma opgesteld om u hierbij te helpen.

Mee & de Wering

De professionals en talloze vrijwilligers staan voor u klaar om te ondersteunen op allerlei levensgebieden, zoals financiën, mantelzorg of geestelijke klachten. MEE & de Wering is er voor iedereen.
Telefoonnummer: (088) 0075 000
E-mailadres: info@meewering.nl
Website: meewering.nl

Mantelzorgcentrum

Bent u mantelzorger en loopt in deze periode ergens tegenaan op emotioneel of praktisch vlak? Of wordt u verzorgd door een mantelzorger en bent u eenzaam? Het Mantelzorgcentrum helpt u graag.
Telefoonnummer: (0224) 745 059
E-mailadres: info@mantelzorgcentrum.nl
Website: mantelzorgcentrum.nl

MIND

Hoe blijf je ook mentaal overeind in deze stressvolle periode? MIND heeft tips, adviezen, livestreams, contacten en initiatieven om deze periode samen door te komen. De professionals en lotgenoten bieden ondersteuning.
Telefoonnummer: 0900 1450
E-mailadres: info@wijzijnmind.nl
Website: wijzijnmind.nl

Rode kruis

Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Neem dan contact op met de hulplijn van het Rode Kruis.
Telefoonnummer: (070) 4455 888
Website: rodekruis.nl

ANBO

Heeft u vragen of advies nodig op het gebied van wonen, gezondheid of financiën in deze tijd? Ook voor een praatje, de boodschappenhulp en online activiteiten tijdens de coronacrisis kunt u bij hen terecht.
Telefoonnummer: (0348) 466 666
E-mailadres: info@anbo.nl
Website: anbo.nl

Mantelzorglijn

Zorgt u voor een ander en heeft u behoefte aan een luisterend oor? Dan kunt u terecht bij de Mantelzorglijn voor een praatje of advies over uw persoonlijke situatie.
Telefoonnummer: (030) 7606 055
E-mailadres: mantelzorglijn@mantelzorg.nl
Website: mantelzorg.nl

De luisterlijn

Bij de luisterlijn kunt u dag en nacht terecht voor een anoniem en vertrouwelijk gesprek. Een luchtig praatje of emotionele steun.
Telefoonnummer: 0900 0767
E-mailadres: ehulp@deluisterlijn.nl
Website: deluisterlijn.nl