Vraag en antwoord - Corona en evenementen in Schagen

Informatie over het coronavirus
HOME  |  Vraag en antwoord - Corona en evenementen in Schagen

Vraag en antwoord - Corona en evenementen in Schagen

#Corona. Denk om elkaar. Houd vol. Schagen Samen Sterk.

Sinds het uitbreken van de corona-crisis hebben we te maken met beperkende maatregelen vanuit de Rijksoverheid. Deze maatregelen zijn belangrijk voor iedereen die een evenement wil organiseren of aan een evenement wil deelnemen. Per 1 december 2020 is de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 van kracht. De wet vervangt de noodverordeningen, waarin de maatregelen sinds maart 2020 werden opgenomen. De maatregelen zijn vastgelegd in ministeriële regelingen.

Evenementen

Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden. Als u een vraag mist, dan horen wij dat graag van u via het contactformulier. Door nieuwe (landelijke) ontwikkelingen en door vragen van organisaties, kan de informatie op deze webpagina veranderen. Houd u deze webpagina dus in de gaten.

Neemt de gemeente Schagen zelf beslissingen over de coronamaatregelen?

Nee, de coronamaatregelen zijn landelijk van kracht en zijn vastgesteld in ministeriële regelingen.

Ik heb al een vergunning van de gemeente om mijn evenement te organiseren. Mag dit doorgaan?

Als uw evenement past binnen de geldende maatregelen, dan kan uw evenement doorgaan. Mocht u hierover twijfelen, neem dan contact op via het contactformulier.

Ik heb een vergunning aangevraagd voor mijn evenement of activiteit. De gemeente moet hier nog een besluit over nemen. Wat gebeurt er dan?

De aanvraag wordt getoetst aan de geldende coronamaatregelen. Het kan voorkomen dat u een aanpassing aan uw evenement moet doorvoeren. Hierover wordt dan contact met u opgenomen.

Als ik mijn aanvraag om een evenementenvergunning intrek, moet ik dan toch legeskosten betalen?

De gemeente Schagen heeft besloten dat organisatoren van evenementen die hun aanvraag intrekken vanwege corona, geen leges hoeven te betalen. Heeft u nog een aanvraag lopen en wilt u die aanvraag intrekken? Vult u dan het contactformulier in. Dan zetten wij uw aanvraag stop.

Mijn evenement gaat vanwege de coronacrisis niet door op de geplande datum. Kan dat evenement dan worden verzet naar een andere datum later dit jaar?

Nee, dat kan helaas niet. Het verplaatsen naar een andere datum betekent dat er dan een te grote belasting komt op de agenda’s van de hulpdiensten en andere instellingen, zoals de politie en GGD. De gemeente Schagen staat daarom afwijzend tegen het verzetten van evenementen naar een later tijdstip. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Als mijn evenement niet door gaat, moet ik dat dan als organisator zelf bekendmaken?

Ja. Als u zelf als organisator bekend maakt dat uw evenement niet doorgaat, dan is dat voor iedereen duidelijk. U voorkomt dan problemen met eventuele bezoekers die toch naar uw evenement komen omdat zij niet weten dat het is afgelast. Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over uw evenement of activiteit.