HOME  |  Cultuur & Recreatie  |  Ontheffing strandtoegang

Ontheffing strandtoegang

De strandslagen: Groote Keeten, Voordijk, Abbestee, Seinpost, Callantsoog/Dorpsplein, Kiefteglop, Burgemeester Breebaartweg, Sint Maartenszee en Korfwater vallen voortaan onder de verantwoordelijkheid van de gemeente Schagen. Alle pashouders kunnen gewoon gebruik blijven maken van de strandtoegang waar zij ontheffing voor hebben.

Het is verboden om met een voertuig (behalve fietsen) op de strandslagen te rijden. Alleen wanneer het absoluut noodzakelijk is dat u met een voertuig op de strandslag of het strand moet zijn, is het mogelijk om hiervoor een ontheffing aan te vragen.

Een ontheffing kunt u aanvragen bij de gemeente. De volgende groepen kunnen in aanmerking komen voor een ontheffing:

  1. Minder validen die in het bezit zijn van een geldige Gehandicapte Parkeerkaart of na het tonen van een doktersverklaring. Zij kunnen een ontheffing aanvragen voor strandslag 15 en/of 17
  2. Eigenaren strandpaviljoens
  3. Toeleveranciers van de paviljoens
  4. Organisatoren van evenementen op het strand
  5. Kust- en terreinbeheerders

Deze ontheffingen kunt u via het digitale formulier aanvragen. Aan het aanvragen van een ontheffing zijn leges verbonden. Minder validen zijn hiervan vrijgesteld.

Sinds eind april staan er nieuwe slagbomen bij de strandslagen van Groote Keeten (S8), Sint Maartenszee (S15), Petten (S17) en Petten (S17B- Zee en Zo). Wanneer u al in het bezit bent van een geldige ontheffing voor een van deze strandslagen en nog een oude toegangspas van het (Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)  HHNK heeft, wordt de toegang geweigerd. U heeft een nieuwe toegangspas nodig. Deze kunt u aanvragen bij de gemeente. Hiervoor stuurt u uw gegevens (naam en adres) en een kopie van de nog geldige ontheffingskaart naar de gemeente Schagen via het contactformulier. Uw aanvraag wordt zo spoedig mogelijk verwerkt.

Meer informatie vindt u ook bij: