HOME  |  Cultuur & Recreatie  |  Wandelroutes

Wandelroutes

Voor wandelaars heeft de gemeente Schagen ook heel wat te bieden en niet alleen in de stad. De wandelroutes langs fraai begroeide oevers en bermen en door weilanden rondom kern Schagen zijn zeker de moeite waard om te lopen. U kunt vanaf de routes ook aansluiten op het provinciale Noord-Hollandpad.

Foto met link naar uitzending Nederland heeft het! over de gemeente Schagen

In opdracht van de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen legt Recreatie Noord-Holland nieuwe wandelroutes aan. Door het realiseren van boerenlandpaden en rustpunten kunnen overheid en agrariërs elkaar versterken. Boerenlandpaden zijn onverharde routes aan de rand van weilanden of akkers, waardoor mensen kunnen wandelen over het rustgevende boerenland, niet gestoord door auto’s en fietsers. Meer informatie is te vinden op www.wandelnetwerknoordholland.nl. De bestaande routes in de gemeente Schagen staan op de genoemde website en de gratis app. De wandelroutes worden nog leuker omdat ze gekoppeld zijn aan de duizend verhalen van Oneindig Noord-Holland. Wandelaars krijgen hierdoor direct informatie over de cultuurhistorie en archeologie van de plek waar ze lopen.

Wandelen langs stolpen en monumenten

Cultuurhistorie heeft een belangrijke plek in de wandelroute langs stolpen en monumenten in Warmenhuizen die door een burgerinitiatief is ontwikkeld.