HOME  |  Cultuur & Recreatie  |  Winkelen

Winkelen

De detailhandel is geconcentreerd in Dirkshorn, Callantsoog, Schagen, Tuitjenhorn, Waarland, Warmenhuizen en 't Zand. In de overige kernen vindt u zo hier en daar kleine buurtwinkeltjes en op veel plaatsen heeft u de mogelijkheid 'langs de weg' lokale producten te kopen. Voor bouwmarkten, autobedrijven en bijvoorbeeld het tuincentrum kunt u terecht op de bedrijventerreinen.

Centrum van Schagen

Het centrum van Schagen heeft veel te bieden: winkels, restaurants, café's en cultuur. Alles voor een heerlijk dagje winkelen. In het overdekte Makado Centrum vindt u zo'n 60 winkels. Het winkelcentrum kent een zeer gevarieerd winkelaanbod. Van speelgoedwinkel tot supermarkt, van schoenenwinkel tot poelier.

Maar ook op de Gedempte Gracht of Nieuwstraat kunt u prima terecht; net als de aangrenzende Langestraat, Laan, Molenstraat en Nieuwe Laagzijde. Overdag en 's avonds kunt u terecht in één van de vele café's en restaurants die Schagen rijk is.

Gratis parkeren

Nergens in Schagen hoeft men betaald te parkeren, wel zijn er blauwe zones. In die gebieden mag je niet te lang parkeren. De blauwe zone is herkenbaar aan borden en aan blauwe lijnen langs de parkeervakken. De parkeerduur in de blauwe zones van de hele gemeente Schagen is maximaal één uur. Wie bijvoorbeeld om 11.00 uur aankomt, mag de auto geparkeerd laten tot 12.00 uur.

Parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart

Op wegen waar parkeren gratis is, maar gebonden aan een bepaalde tijdslimiet (bijvoorbeeld een blauwe zone), mag een gehandicaptenparkeerkaarthouder voor onbeperkte tijd parkeren.

Tips en informatie

Voor meer tips en informatie kunt u kijken op de website Visit Schagen.