Sluit venster x

Afspraak in het gemeentehuis?

In verband met de coronamaatregelen is de hoofdingang van het gemeentehuis gesloten. Als u een afspraak heeft, kunt u bij de hoofdingang het telefoonnummer bellen dat daar is aangegeven. Dan zal de deur voor u worden geopend. Kom niet te vroeg. U voorkomt daarmee dat u teveel met anderen in contact komt.

Let op! Het maken van een afspraak is altijd gratis.

Heeft u vanwege de avondklok een ‘eigen verklaring avondklok’ of een ‘werkgeversverklaring avondklok’ nodig, dan vindt u dit op de website van de Rijksoverheid.

Meer informatie vindt u ook op onze pagina Informatie over het coronavirus

HOME  |  Heeft u plannen of ideeën?

Heeft u plannen of ideeën?

Een bewonersinitiatief is en blijft van u als initiatiefnemer: u bent dus vooral zelf aan zet! De eerste stap die u kunt nemen is om contact op te nemen met onze gebiedscoördinatoren. De gebiedscoördinatoren zijn het vaste aanspreekpunt namens ons. Zij zorgen ervoor dat u met de juiste mensen in contact komt zodat uw idee uitgevoerd kan worden. Zij werken met u samen aan een fijne en aantrekkelijke buurt en wijk.

Om een idee te krijgen hoe u uw idee kunt aanpakken neemt u het stappenplan door. Dit plan helpt u beter inzicht te krijgen in uw initiatief. Soms is geld nodig om uw idee uit te kunnen voeren. Er zijn organisaties die hieraan kunnen bijdragen. Denkt u bijvoorbeeld aan het Oranjefonds, Jantje Beton of uw eigen dorpsraad of wijkvereniging. Zij krijgen jaarlijks geld van de gemeente om dit soort initiatieven te ondersteunen. 

Soms willen plaatselijke bedrijven sponsoren of is het inzamelen van geld via crowdfunding de manier om uw idee te kunnen betalen.

Heeft u materialen of vrijwilligers nodig? Kijkt u dan eens op één van de volgende websites: