HOME  |  Lantaarnpaal kapot? De gemeente wil het weten!

Lantaarnpaal kapot? De gemeente wil het weten!

De laatste tijd ontvangen wij weer veel klachten over kapotte lantaarnpalen. Dat komt natuurlijk door het jaargetijde. De dagen worden korter en het valt meer mensen op wanneer de straatverlichting niet op orde is. Om er voor te zorgen dat de lantaarnpalen snel weer branden hebben wij uw hulp nodig! Ziet u een lantaarnpaal die het niet doet? Laat ons dit dan weten via een melding openbare ruimte!

U komt dan bij een formulier waarin vragen worden gesteld die er specifiek op gericht zijn de juiste informatie te verkrijgen om het probleem op te lossen. Meldingen die voorzien zijn van de volledige informatie – lichtmastnummers of straatnamen met huisnummers – worden sneller opgelost. Onveilige situaties worden direct opgepakt. De snelheid van herstel is afhankelijk van aard van de storing en het moment van beschikbaarheid van materialen. In sommige gevallen kan dit betekenen dat reparatie wat langere tijd op zich laat wachten.

Geen gemeentelijk beheer

Niet alle openbare verlichting op het grondgebied van de gemeente Schagen behoort tot de verantwoording van de gemeente. Een groot deel is van het Hoogheemraadschap of de provincie Noord-Holland. Van de lichtmasten die wel bij ons in beheer zijn, is ongeveer de helft aangesloten op het kabelnet van de netbeheerder Liander. Kabelstoringen in dit deel van de installatie moeten door de netbeheerder worden opgelost. Wij hebben hier geen sturing op.