HOME  |  Nieuws  |  22 juli start nieuwe dienstregeling Connexxion

22 juli start nieuwe dienstregeling Connexxion

Dit item is verlopen op 17-07-2018.

Ook de komende 10 jaar verzorgt Connexxion in opdracht van de provincie het openbaar busvervoer in de regio Noord-Holland Noord. Met ingang van zondag 22 juli 2018 start de nieuwe dienstregeling in deze regio.

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

 1. Deels andere routes en dienstregeling:
  Een aantal buslijnen veranderen. Op de website van Connexxion is te zien welke buslijn waar gaat rijden.
  Behalve via de app van Connexxion kunt u in de dienstregeling zien welke bus u moet hebben en hoe laat deze rijdt.
   
 2. Samen komen we Overal
  Door het gevarieerde aanbod openbaar vervoermiddelen zien mensen vaak door de bomen het bos niet meer. Daarom introduceert Connexxion “Overal”. Dit is het mobiliteitsplatform voor reizen in Noord-Holland Noord. Connexxion wil als aanjager van dit platform er voor zorgen dat alle vormen van vervoer binnen Noord-Holland Noord via dit platform aangeboden wordt. Connexxion gaat daarom de komende jaren ook actief de samenwerking met andere vervoerders en mobiliteitsaanbieders opzoeken. Kijk op de website van Connexxion voor meer informatie.

  Stap u tijdens uw reis wel eens over op een andere bus van Connexxion? Het kan gebeuren dat de aansluitende bus dan net is vertrokken. Zeker als uw bus vertraging heeft. Met de ‘Stappover app’ vraagt u nu snel en gemakkelijk een overstap aan. De bus blijft op u wachten, als dit mogelijk is! De ‘Stappover app’is te downloaden in uw play store.
   
 3. Flexibel OV: reizen wanneer je wilt:
  In dunbevolkte gebieden introduceert Connexxion flexibel openbaar vervoer onder de naam Overal Flex: meer mogelijkheden om te reizen wanneer u wilt. U vraagt de rit aan via app, internet of telefoon en reist van de halte naar het dichtstbijzijnde OV-knooppunt. In Schagen gaat Overal Flex in de volgende kernen rijden: Dirkshorn, ’t Veld, Winkel, Callantsoog, Schagerbrug en ’t Zand. Meer informatie over Overal Flex is te lezen op de website van Connexxion.
   
 4. Toegankelijkheid:
  Heeft u een functiebeperking en wilt u weten of een bepaalde bushalte toegankelijk is? Kijk op de website van Connexxion voor meer informatie.
   
 5. Bussen op maat en duurzamer:
  De bussen worden qua grootte afgestemd op het aantal verwachtte reizigers. Daardoor rijden er meer verschillende typen bussen. Ook is duurzaamheid erg belangrijk. Vanaf december rijden er deels elektrische bussen.

29 juli gratis met de bus

Inwoners van de regio Noord-Holland Noord kunnen een ticket aanvragen waarmee zij op zondag 29 juli aanstaande gratis met de bus mogen reizen. Aanmelden voor deze actie kan vanaf maandag 23 juli via de nieuwe website www.overal.nl

Vragen?

Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Connexxion. De contactgegevens vindt u op hun website.