Sluit venster x

Afspraak in het gemeentehuis?

In verband met de coronamaatregelen is de hoofdingang van het gemeentehuis gesloten. Als u een afspraak heeft, kunt u bij de hoofdingang het telefoonnummer bellen dat daar is aangegeven. Dan zal de deur voor u worden geopend. Kom niet te vroeg. U voorkomt daarmee dat u teveel met anderen in contact komt.

Let op! Het maken van een afspraak is altijd gratis.

Heeft u vanwege de avondklok een ‘eigen verklaring avondklok’ of een ‘werkgeversverklaring avondklok’ nodig, dan vindt u dit op de website van de Rijksoverheid.

Meer informatie vindt u ook op onze pagina Informatie over het coronavirus

HOME  |  Nieuws  |  Bewonersavonden eerste versie Omgevingsvisie gemeente Schagen

Bewonersavonden eerste versie Omgevingsvisie gemeente Schagen

Op 1 en 3 maart organiseren wij bewonersavonden over de eerste versie van de Omgevingsvisie. Deze avonden zijn digitaal. Het doel van de avonden is om te horen of u zich in deze eerste versie herkennen. Ook vragen wij hoe u denkt over enkele vragen die nog open staan.

Eerste versie Omgevingsvisie

De eerste versie van de Omgevingsvisie is een exemplaar op hoofdlijnen. Deze eerste versie ligt nog niet vast. Ook is nog niet alles uitgewerkt. Om de Omgevingsvisie te maken vonden gesprekken plaats met jongeren, experts, dorpsraden en bewoners. Ook gaven 385 mensen in een enquête aan wat zij belangrijk vonden. Al deze informatie is opgehaald in de eerste helft van 2020 en verwerkt in de eerste versie van de Omgevingsvisie. Op de bewonersavonden horen wij graag van u of wij uw inbreng goed verwerkt hebben.

Vragen die nog open staan

Wij zijn van plan de Omgevingsvisie op een aantal punten te verdiepen. Tijdens de bewonersavonden behandelen wij vier onderwerpen. Burgemeester van Kampen: ”We gaan tijdens deze bijeenkomsten dieper in op de onderwerpen waarvan de gemeenteraad heeft aangegeven ze belangrijk te vinden. Aan bod komen ontwikkelingen en landschap, gezondheid, wonen en duurzame energie. Ik hecht veel waarde aan de inbreng van onze inwoners en daarom hoop ik dat veel mensen zich aanmelden zodat we onze Omgevingsvisie kunnen verdiepen.”

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de website van de Omgevingsvisie.