Sluit venster x

Aangepaste openingstijden

Dienstverlening zoveel mogelijk digitaal en telefonisch

Wij werken alleen op afspraak.

Ons gemeentehuis is alleen op afspraak open van 9.00 tot 12.00 uur. Heeft u een afspraak? Dan doen wij de deur voor u open (volg de instructies bij de voordeur). Heeft u geen afspraak? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op telefoonnummer (0224) 210 400. Na 12.00 uur sluiten wij de voordeur.

Meer informatie hierover vindt u ook op onze pagina Informatie over het coronavirus

Bijenhotel in Schagen - Nieuws - Home -
HOME  |  Nieuws  |  Bijenhotel in Schagen

Bijenhotel in Schagen

Deze week plaatsten we een mooi bijenhotel in het parkje aan de Laan in Schagen. Op verschillende plekken in de gemeente nemen we maatregelen die goed zijn voor insecten. Zo planten we veel verschillende soorten planten en bomen, maait ze bepaalde bermen minder en plaatst ze op diverse plekken insectenhotels. “Met insectenhotels en passende beplanting geven we de bijen een steuntje in de rug en is het ook leuk om te zien voor omwonenden”, licht wethouder Hans Heddes toe.

Biodiversiteit

Er is wereldwijd aandacht voor het verlies van verschillende dieren en planten. Wij vinden dat we als gemeente een belangrijke steen moeten bijdragen aan het voorkomen van dit verlies/ het ombuigen van deze trend. Met onze programma’s ‘Bollen en bijen’ en ‘Schagen groeit door!’ dragen we bij aan het behoud en de groei van verschillende soorten dieren en planten.