HOME  |  Nieuws  |  Bijzondere archeologische vondsten te zien bij Spar Dirkshorn

Bijzondere archeologische vondsten te zien bij Spar Dirkshorn

Vrijdagmiddag 12 juli om 12.00 uur opent wethouder Jelle Beemsterboer een bijzondere tentoonstelling bij de Spar aan de Dorpsstraat 36 in Dirkshorn. Vele archeologische vondsten die onlangs zijn gedaan onder de Dorpsstraat, zijn daar te zien. De vondsten zijn gedaan door de lokale amateur archeoloog Frank Kuijper. Hij verzamelde alles wat hij vorig jaar vond tijdens de werkzaamheden aan de Dorpsstraat.

In 2018 zijn grootschalige graafwerkzaamheden uitgevoerd in de Dorpsstraat van Dirkshorn. De werkzaamheden vonden plaats omdat de bestaande riolering vervangen moest worden. De lokale amateurarcheoloog Frank Kuijper verzamelde tijdens de graafwerkzaamheden duizenden archeologische vondsten. Onder andere aardewerk, maar ook gebruiksvoorwerpen van metaal. Deze bijzondere vondsten zijn vanaf 12 juli te bewonderen in de SPAR aan de Dorpsstraat 36-38 in Dirkshorn

Alle belangstellenden zijn van harte welkom om tijdens de openingsuren van de Spar te komen kijken. Er zit echt een verhaal achter deze bijzondere vondsten.