HOME  |  Nieuws  |  Dansen in de Spartahal

Dansen in de Spartahal

Donderdagmorgen 11 juli om 9.15 uur ontvangt loco-burgemeester Hans Heddes een afvaardiging van de deelnemers aan het Werelddansfestival Schagen.

Het kwalitatief hoogstaand festival wordt voor de 15de keer in Schagen georganiseerd.  De dansers zouden een voorproefje geven voor het gemeentehuis maar door de weersomstandigheden zijn zij uitgeweken naar de Spartahal aan de Zuiderweg. Zij dansen diverse folkorische dansen uit alle regio’s van hun land. Tijdens het Werelddansfestival Schagen nemen dansgroepen deel uit Servië, Indonesië, Puerto Rico, Nepal en Letland. Ook lokale dansgroepen zijn dit jaar weer van de partij. Na het bezoek sluiten de dansgroepen aan bij de optocht.

Werelddansfestival

Tijdens dit festival laten zij zien dat verschillende identiteiten en culturen naast en met elkaar kunnen leven. Door middel van dans, ontmoetingen en workshops maken de deelnemers en vrijwilligers kennis met de diversiteit hierin. Ook in de diverse voorstellingen laten de groepen hun eigen cultuur zien en beleven. Het geheel wordt eens in de twee jaar georganiseerd door de vrijwilligers aangesloten bij IOV (Internationale organisatie voor Volkscultuur).