HOME  |  Nieuws  |  Duurzaamheidspodium Schagen een succes

Duurzaamheidspodium Schagen een succes

Dit item is verlopen op 25-10-2018.

Het Duurzaamheidspodium dat wij organiseerden op 10 oktober kan als zeer geslaagd bestempeld worden. Ruim 260 ondernemers en geïnteresseerde hebben het belang van een duurzamere toekomst erkent.

“Wij zijn ontzettend tevreden over het succes van deze dag,” licht wethouder Hans Heddes toe. “De sprekers hadden stuk voor stuk inspirerende presentaties en ik weet zeker dat de bezoekers met veel ideeën voor een duurzamere toekomst en mogelijke mooie contacten weg zijn gegaan.” De ochtend begon om 7.30 uur met een Energie Ontbijt en sloot om 13.00 uur af met de Netwerklunch. De opening werd verzorgt door de enthousiaste dagvoorzitter Lonneke Deutekom, wethouder Hans Heddes en Hans Bouterse van de OFS. Via de Social Wall konden vraag en aanbod van ondernemers en jongeren letterlijk met elkaar werden gematcht. 

Ruud Koornstra

Als gastspreker kwam Ruud Koornstra. Tijdens zijn energieke presentatie nam hij de mensen in zijn overtuiging om tot actie over te gaan. We moeten samen aan de slag en vooral niet afwachten tot wat er gaat komen.... Waarbij hij overtuigend sprak over hoe duurzaamheid zich altijd uitbetaalt en terugbetaalt.

Programma

Er waren 10 duurzame podiums waar experts én lokale ondernemers in 2 keuzerondes van 45 minuten het stokje aan elkaar overdroegen. Tijdens deze dag werden diverse duurzame onderwerpen onder de aandacht gebracht; uiteenlopend van onder andere ‘aardgasloze nieuwbouw en verbouw’, ‘Rainproof Pitches’ tot ‘Matchmaking circulaire oogst’ en ‘Groene mobiliteit met waterstof’. Zo stond voor de deur ook een waterstof auto van Hyundai waar bezoekers een kijkje in konden nemen. Vragen zoals ‘Hoe verduurzamen we onze bedrijventerreinen’ en ‘Welke alternatieven zijn er voor aardgas?’ stonden in het programma centraal.