HOME  |  Nieuws  |  Eerste sleutel voor bewoners bouwplan ’t Zand Noord

Eerste sleutel voor bewoners bouwplan ’t Zand Noord

Joe de Heer en Kelly Tuin kregen als toekomstige bewoners van woningbouwplan ’t Zand Noord maandag 3 mei uit handen van wethouder Jelle Beemsterboer symbolisch de eerste sleutel overhandigd. Het bouwplan is gelegen achter de Julianastraat en de Korte Bosweg in ’t Zand.

In dit nieuwbouwplan worden ongeveer 270 koopwoningen in het betaalbare, middel dure en het duurdere segment gerealiseerd door ontwikkelaar BPD & Kuin Vastgoedontwikkeling V.O.F.. met een snelheid van ongeveer 25 tot 30 woningen per jaar. Wethouder Jelle Beemsterboer: “Ik ben heel blij dat ik vandaag namens de gemeente de nieuwe bewoners van deze prachtige nieuwe wijk in ’t Zand Noord mag verwelkomen. Ik feliciteer ze van harte met hun nieuwe woning en wens ze er veel woonplezier toe. Met ’t Zand Noord leveren we als gemeente Schagen een bijdrage aan de grote vraag naar woningen, ook in onze gemeente, en ik ben dan ook blij met de oplevering van weer 24 nieuwe woningen.”

Woningbouwplan

Het totale plan krijgt in zijn definitieve vorm drie hoofdontsluitingen voor alle weggebruikers en daarbij nog verschillende langzaam verkeersroutes naar bestaande paden en wegen. Het bouw- en woonrijp maken zal in vier fases uitgevoerd en opgeleverd. Op korte termijn start de ontwikkelaar met het aanleggen van voetpaden en parkeerplaatsen voor de eerste fase.

Foto: Mike Visuals

Van links naar rechts: Jan Kuin (Bouwbedrijf Kuin), Joe de Heer en Kelly Tuin, Stefan Bouwman (Bouwfonds) en Thomas Oomen (Bouwfonds)