Sluit venster x

Aangepaste openingstijden

Dienstverlening zoveel mogelijk digitaal en telefonisch

Wij werken alleen op afspraak.

Ons gemeentehuis is alleen op afspraak open van 9.00 tot 12.00 uur. Heeft u een afspraak? Dan doen wij de deur voor u open (volg de instructies bij de voordeur). Heeft u geen afspraak? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op telefoonnummer (0224) 210 400. Na 12.00 uur sluiten wij de voordeur.

Meer informatie hierover vindt u ook op onze pagina Informatie over het coronavirus

Geen leges voor aangevraagde en verleende evenementenvergunningen - Nieuws - Home -
HOME  |  Nieuws  |  Geen leges voor aangevraagde en verleende evenementenvergunningen

Geen leges voor aangevraagde en verleende evenementenvergunningen

Wij merken dat veel organisaties hun evenement stop zetten door de maatregelen van het Rijk voor het coronavirus. Deze organisaties krijgen van de gemeente hun leges terug betaald.

Joke Kruit, wethouder Financiën en Cultuur: “Door de maatregelen hebben deze organisaties minder inkomsten, terwijl zij al wel kosten hebben gemaakt. Geld dat zij goed kunnen gebruiken om ná deze situatie weer evenementen te kunnen organiseren. Wij vinden het belangrijk dat de organisaties in onze gemeente niet onnodig getroffen worden. Daarom hoeven zij geen leges te betalen voor hun aangevraagde vergunning. Op die manier willen wij hen een financieel steuntje in de rug geven.” Organisaties die ons al hebben laten weten dat hun evenement niet doorgaat, krijgen de leges automatisch terug gestort op hun bankrekening.

Evenement geannuleerd, maar nog niet doorgegeven?

Kan uw evenement of activiteit ook niet doorgaan vanwege de maatregelen? Laat ons dit weten als u dat nog niet gedaan heeft. Dan zorgen wij ervoor dat u de leges zo snel mogelijk van ons terug krijgt. Vul hiervoor het contactformulier in. Houdt bij het invullen het kenmerknummer dat u van ons gekregen heeft bij de hand. Dit hebben wij nodig om uw leges te kunnen terug betalen.

Loopt uw aanvraag nog?

Heeft u een vergunning of ontheffing voor een evenement of activiteit aangevraagd? En is die aanvraag nog niet afgerond, maar wilt u wél uw evenement of activiteit annuleren? Ook dan hoeft u geen leges te betalen. Ook hiervoor geldt dat wij u vragen om het contactformulier in te vullen. Houdt u bij het invullen het kenmerknummer dat u van ons gekregen heeft bij de hand.

Meest gestelde vragen

Een overzicht van de meest gestelde vragen over de gevolgen van de maatregelen van het kabinet voor het organiseren van evenementen en het terug betalen van leges door de gemeente, vindt u op onze webpagina Corona en evenementen in Schagen.