Sluit venster x

Aangepaste openingstijden

Dienstverlening zoveel mogelijk digitaal en telefonisch

Wij werken alleen op afspraak. De onderstaande producten kunt u online regelen:

Ons gemeentehuis is elke werkdag op afspraak open van 8.00 uur tot 12.00 uur en op dinsdag- en woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur. Heeft u een afspraak? Dan doen wij de deur voor u open (volg de instructies bij de voordeur). Heeft u geen afspraak? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op telefoonnummer (0224) 210 400. Na 12.00 uur en op dinsdag en woensdag na 16.30 uur sluiten wij de voordeur.

Meer informatie hierover vindt u ook op onze pagina Informatie over het coronavirus

HOME  |  Nieuws  |  Gemeente begint rookvrij-campagne in coronatijd

Gemeente begint rookvrij-campagne in coronatijd

Onder de slogan “Nu dan! Heel je omgeving rookvrij” beginnen we als gemeente een campagne om alle inwoners van de sigaret af te krijgen. In deze corona-tijd, nu de scholen en sportverenigingen weer begonnen zijn. “Hoe mooi zou het zijn als geen enkel kind in zijn omgeving wordt geconfronteerd met rokende mensen,” zegt wethouder Sigge van der Veek.

Dat roken niet goed is voor de gezondheid, weet iedereen wel. Dat aangetaste longen extra kwetsbaar zijn voor infecties, komt in deze tijd nog duidelijker naar voren. “Het is om deze reden een goed moment om nu te stoppen met roken,” zegt wethouder Van der Veek. “Ik weet dat het voor veel mensen nog niet zo gemakkelijk is om dit daadwerkelijk te doen. Die inwoners wil ik helpen om van het roken af te komen.”

De wethouder streeft er naar dat in de omgeving van bijvoorbeeld scholen en (sport)verenigingen niemand meer zal roken. Er gelden in openbare gebouwen al rookverboden en bij verenigingen zijn er ook vaak rookvrije zones. Maar buiten op straat, in de omgeving van scholen en bij velden mag nog wel worden gerookt. “Dat gaan we ook niet verbieden, maar we willen het roken wel zoveel mogelijk ontmoedigen.”

Met de campagne vragen we aandacht voor een rookvrije omgeving voor kinderen. Bij de start van het nieuwe schooljaar richten we ons allereerst op de schoolomgeving – waarbij we starten bij het Regius College - en sportverenigingen. Hoe we het beste aandacht kunnen geven aan een rookvrije omgeving doen we onder andere in overleg met de scholen en verenigingen. 

Wie blijvend wil stoppen met roken, kan veel informatie en hulp vinden op www.ikstopnu.nl (vergoeding is er vanuit je basisverzekering) of gratis bellen met de Stoplijn via 0800-1995 (op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur). Ben jij gestopt met roken of wil je dat graag? Wij als gemeente Schagen lezen graag jouw verhaal op de gemeentelijke Facebookpagina www.facebook.com/gemeenteschagen