HOME  |  Nieuws  |  Gezocht: nog 9 Geluksplekken

Gezocht: nog 9 Geluksplekken

Dit item is verlopen op 07-02-2019.

Negen dorpen hebben nog geen officiële Geluksplek. De kernen Burgervlotbrug, Kalverdijk, Kerkbuurt, Krabbendam, Schoorldam, Sint Maarten, Stroet, ’t Rijpje en Warmenhuizen.

Voor de inwoners van deze dorpen, of als je er vaak komt, de volgende vraag: ken je een bijzondere plek die betekenis geeft, die openbaar toegankelijk, gratis en permanent is? Een ontmoetingsplek waar sociale cohesie versterkt wordt? Nomineer deze plek dan via het contactformulier op de pagina Geluksplekken.

Geluksborden

De plekken met een bijzonder verhaal maken kans om dit jaar in het zonnetje te worden gezet. De Geluksplekken krijgen een bord met het bijzondere verhaal en leuke tips door gelukambassadeur Leo Bormans.

In totaal krijgt gemeente Schagen zesentwintig Geluksplekken. De eerste 17 Geluksplekken zijn eind november officieel geopend door wethouder Hans Heddes, bij zorginstelling Midgard in Tuitjenhorn. Het park van Midgard is een van de zeventien Geluksplekken. Hier is het eerste Geluksbord al te bezichtigen bij theehuis De Koperen Koning. De andere borden worden snel geplaatst, naar verwachting begin februari.

Onthulling

De gemeente streeft er naar om eind maart 2019 (tijdens de Dutch Happiness Week) de andere negen Geluksplekken te openen. Op vrijdag 22 maart maakt geluksexpert Leo Bormans de plekken bekend en zal inspirerend vertellen over geluk.