Sluit venster x

Afspraak in het gemeentehuis?

In verband met de coronamaatregelen is de hoofdingang van het gemeentehuis gesloten. Als u een afspraak heeft, kunt u bij de hoofdingang het telefoonnummer bellen dat daar is aangegeven. Dan zal de deur voor u worden geopend. Kom niet te vroeg. U voorkomt daarmee dat u teveel met anderen in contact komt.

Let op! Het maken van een afspraak is altijd gratis.

Heeft u vanwege de avondklok een ‘eigen verklaring avondklok’ of een ‘werkgeversverklaring avondklok’ nodig, dan vindt u dit op de website van de Rijksoverheid.

Meer informatie vindt u ook op onze pagina Informatie over het coronavirus

HOME  |  Nieuws  |  Jelle Beemsterboer in top 50 beste bestuurders

Jelle Beemsterboer in top 50 beste bestuurders

Hoe zou het voelen om gekozen te worden zonder auditie te doen? Dat mensen zeggen: jij bent een goeie om je inzet en hoe je je werk doet. “Dat is een goed gevoel,” zegt wethouder Jelle Beemsterboer van gemeente Schagen. Hij is gekozen in de top 50 beste bestuurders van Nederland. “Ik ben heel blij met die waardering van collega bestuurders in het hele land.”

De verkiezing gaat op basis van nominaties door andere bestuurders (wethouders, burgemeesters, heemraden, dijkgraven, gedeputeerden en Commissarissen van de Koning). Het gevoel is de wethouder niet helemaal vreemd. In 2019 en 2015 was Beemsterboer (CDA) ook bij de eerste 50 verkozen.

Er zijn bijna tweeduizend decentrale bestuurders in Nederland. Om precies te zijn 1950. De landelijke bestuurders, ministers en staatssecretarissen, doen bij deze verkiezing niet mee. Vorige week vond in Rotterdam de bekendmaking plaats van de beste bestuurder 2020. Dat is wethouder Hamster uit Stadskanaal geworden.

Alle genomineerden uit de top 50 ontvangen een certificaat, inclusief een toelichting van hun nominatie. Die toelichting is afkomstig uit het veld zelf: het zijn immers collega’s die de bestuurders hebben genomineerd. In de komende twee maanden krijgt Beemsterboer het certificaat overhandigd, uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen. Meer informatie staat op BesteBestuurder.nl.