HOME  |  Nieuws  |  Laatste kijkdag te koop staande monumentale stolpboerderij

Laatste kijkdag te koop staande monumentale stolpboerderij

Dit item is verlopen op 30-01-2019.

Aanstaande donderdag 17 januari is de laatste kijkdag voor de boerderij aan de Molenweg 1 in Schagen. Gemeente Schagen verkoopt het pand per inschrijving. Wil je ruim en bijzonder wonen in de stad Schagen, kom dan vooral kijken!

Je kunt niet zomaar via de makelaar bieden op de woning, want de verkoop gaat bij inschrijving. Dit betekent dat je tot 15 maart een geschreven bod kan indienen. De makelaar kan hier meer over vertellen. Je kunt inschrijven als je dit karakteristieke pand als woning wilt gaan gebruiken, maar de gemeenteraad heeft ook aangegeven mee te willen werken aan bestemmingswijziging naar een maatschappelijke voorziening of lichte horeca.

Inschrijving De inschrijving eindigt op 15 maart 2019. De bieder die geen woonfunctie maar horeca wil of een maatschappelijke voorziening, moet even wat extra’s doen. Naast het bod vraagt de gemeente om een omschrijving van het beoogde gebruik. Ook vraagt de gemeente om een businessplan waarin duidelijk het streven staat naar draagvlak in de omgeving.

Dierenweide De naastgelegen dierenweide maakt geen onderdeel uit van de verkoop. Deze grond blijft van gemeente Schagen. Het kan zijn dat hier een beheerder komt. Of, zoals ook in de voorwaarden staat, kan de nieuwe eigenaar van de boerderij eventueel de naastgelegen weide huren en beheren.

De laatste kijkdag is dus op 17 januari a.s. Voor andere voorwaarden en nadere informatie: SC Bakker Makelaardij, Herenstraat 11, 1741 BM Schagen, tel. (0224) 215 456. Of kijk op:  de website van Funda .