Sluit venster x

Afspraak in het gemeentehuis?

In verband met de coronamaatregelen is de hoofdingang van het gemeentehuis gesloten. Als u een afspraak heeft, kunt u bij de hoofdingang het telefoonnummer bellen dat daar is aangegeven. Dan zal de deur voor u worden geopend. Kom niet te vroeg. U voorkomt daarmee dat u teveel met anderen in contact komt.

Let op! Het maken van een afspraak is altijd gratis.

Heeft u vanwege de avondklok een ‘eigen verklaring avondklok’ of een ‘werkgeversverklaring avondklok’ nodig, dan vindt u dit op de website van de Rijksoverheid.

Meer informatie vindt u ook op onze pagina Informatie over het coronavirus

HOME  |  Nieuws  |  Meldpunt voor hulp bij problemen met kinderopvangtoeslag

Meldpunt voor hulp bij problemen met kinderopvangtoeslag

toeslagen

Duizenden ouders zijn getroffen door de problemen met de kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst compenseert daar financieel voor. Dit is soms niet voldoende. Daarom bieden wij u onze hulp aan!

Recht op vergoeding?

Heeft u als ouder tussen 2005 en 2019 kinderopvangtoeslag ontvangen? Dan bent u misschien óók in de problemen gekomen doordat u onterecht kinderopvangtoeslag heeft moeten terugbetalen. Het kan zijn dat u dan recht heeft op een vergoeding. Wij roepen u op om erachter te komen of ook u recht heeft op een vergoeding. Als gemeente willen wij u helpen. Wij hebben onlangs via de Belastingdienst toegang gekregen tot de contactgegevens van ouders die zich gemeld hebben als gedupeerden. Afgelopen week zijn onze wijkteamconsulenten begonnen met het benaderen van de ouders die zich gemeld hebben. Dit doen zij om te vragen of er behoefte is aan ondersteuning.

Wijkteam

Met ons wijkteam staan wij klaar om extra hulp te bieden als dit nodig is. De belastingdienst compenseert financieel, maar er kan daarnaast veel meer bij u spelen. Denk aan schuldenproblematiek, psychische problemen of moeilijkheden in het opvoeden van de kinderen, door alle stress van de afgelopen jaren. U hoeft natuurlijk geen gebruik van te maken van onze hulp. Dan verwijderen wij uw gegevens ook direct. Heeft u vragen? Stel ze dan aan ons via het telefoonnummer (0224) 210 400. Samen kijken wij dan naar de situatie en ondersteunen u waar mogelijk. Dit kan natuurlijk ook wanneer u nog niet zeker weet of u recht heeft op vergoeding en dit goed wil uitzoeken.

Meldpunt Belastingdienst

Heeft u het idee dat er tussen 2005 en 2019 iets niet helemaal goed is gegaan met de kinderopvangtoeslag? Meldt u zich dan bij de Belastingdienst of telefoonnummer 0800 - 2 358 358 en zij gaan voor u uitzoeken hoe uw situatie is. Zo weet u of u recht heeft op een financiële vergoeding.