HOME  |  Nieuws  |  Nominaties negen Geluksplekken nog welkom

Nominaties negen Geluksplekken nog welkom

Dit item is verlopen op 27-12-2018.

De eerste 17 Geluksplekken in gemeente Schagen zijn officieel geopend, bij zorginstelling Midgard in Tuitjenhorn. Het park van Midgard is een van de zeventien Geluksplekken. Er zijn nog negen dorpskernen zonder Geluksplek. Graag krijgt de gemeente ook daarvan nominaties binnen.

Wethouder Hans Heddes onthulde eind november het officiële Geluksbord voor een zaal van 100 geïnteresseerden. Hij deed dat samen met Loes Waanders van woon- en werkgemeenschap Midgard, de Geluksplek van Tuitjenhorn. Het bewonersorkest van Midgard speelde Ierse muziek en geluksexpert Leo Bormans nam de hele zaal mee in een ijzersterke presentatie. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) was bestuurlijk aanwezig. HHNK heeft 7 Geluksplekken op haar grondgebied. Inwoners deelden bijzondere en ontroerende verhalen over hun plek van geluk. Een mooie middag met enthousiaste mensen die geïnspireerd naar huis gingen.

In totaal krijgt gemeente Schagen zesentwintig Geluksplekken. De eerste zeventien zijn nu gekozen en de borden worden snel geplaatst. De gemeente streeft er naar om eind maart 2019 (tijdens de Dutch Happiness Week) de overige negen plekken te openen.

Nominaties welkom

We zijn als gemeente nog op zoek naar Geluksplekken voor de volgende 9 kernen: Burgervlotbrug, Kalverdijk, Kerkbuurt, Krabbendam, Schoorldam, Sint Maarten, Stroet, ’t Rijpje en Warmenhuizen. Voor de inwoners van deze dorpen, of als je er vaak komt, de volgende vraag: ken je een bijzondere plek die betekenis geeft, die openbaar toegankelijk, gratis en permanent is? Een ontmoetingsplek waar sociale cohesie versterkt wordt? Nomineer deze plek dan via het contactformulier op onze  pagina Geluksplekken. De plekken met een bijzonder verhaal maken kans om begin volgend jaar extra in het zonnetje te worden gezet. Geluksplekken krijgen een bord met het bijzondere verhaal en leuke tips door gelukambassadeur Leo Bormans.