HOME  |  Nieuws  |  Ondergrondse afvalcontainers en papierbakken in Muggenburg

Ondergrondse afvalcontainers en papierbakken in Muggenburg

Dit item is verlopen op 27-12-2018.

In maart 2019 worden op 12 locaties in Muggenburg ondergrondse containers geplaatst. Deze ondergrondse afvalcontainers zijn voor de inzameling van huishoudelijk restafval. Pas als deze gebruiksklaar zijn en de inwoners voorzien zijn van een afvalpasje, worden de grijze afvalbakken aangepast naar een papierbak.

“Door de nieuwe afvalinzameling bij woonhuizen in Petten en de wijk Waldervaart en Schagen centrum is het scheidingspercentage aanmerkelijk toegenomen. Ditzelfde resultaat willen we nu ook in Muggenburg gaan bereiken”, aldus wethouder Hans Heddes.

Met de nieuwe afvalinzameling in Muggenburg worden bewoners in staat gesteld beter afval te scheiden. Daarnaast kunnen bewoners zelf bepalen wanneer zij hun restafval in de ondergrondse verzamelcontainers gooien.

Op onze website  zijn de 2 locaties te zien. HVC gaat de ondergrondse containers in maart 2019 gebruiksklaar opleveren. Begin 2019 krijgen de inwoners van Muggenburg van HVC een informatiebrief en afvalpasje voor de ondergrondse restafvalcontainers. Naar verwachting geven de werkzaamheden weinig overlast voor omwonenden.