Sluit venster x

Aangepaste openingstijden

Ons gemeentehuis is elke werkdag alleen op afspraak open van 08.00 tot 12.00 uur en op dinsdag en woensdagmiddag van 13.00 uur tot 16.30 uur. U kunt een afspraak inplannen via de website of telefonisch op telefoonnummer (0224) 210 400.

Let op! Het maken van een afspraak is altijd gratis.

Meer informatie hierover vindt u ook op onze pagina Informatie over het coronavirus

HOME  |  Nieuws  |  Onderzoek naar zonnewarmte voor sporthal en dorpshuis in Waarland

Onderzoek naar zonnewarmte voor sporthal en dorpshuis in Waarland

Het dorpshuis Waarland, de sporthal en de Noord-Hollandse Energie Coöperatie (NHEC) werken samen om de sporthal en het dorpshuis te verduurzamen. Ze onderzoeken of er een zonnedak geplaatst kan worden op de nieuwe sporthal. Dit moet voldoende duurzaam opgewekte energie opleveren om  beide gebouwen te verwarmen.

Het Dorpshuis beschikt over een dak van circa 900 m2 en biedt ruimte voor zo’n 500 zonnepanelen. “De sporthal en het dorpshuis worden hiermee voorzien van groene stroom. Dit is weer een mooie stap in de ontwikkeling naar een duurzamer milieu,” licht wethouder Hans Heddes toe.

Meer zonnestroom voor Zon op Waarland

De samenwerking tussen NHEC, de sporthal en het dorpshuis in Waarland is een vervolg op het project ‘Zon op Waarland’. De 288 zonnepanelen op het bedrijfsdak van Bouwbedrijf Broersen in Waarland zijn in augustus in gebruik genomen. Ze wekken gezamenlijk meer dan 10.000 kWh groene stroom op. Het zonnesysteem levert hiermee 6% meer zonne-energie op dan vooraf was berekend. Met dit project ontvangen zo’n 30 bewoners in de omgeving met postcode 1738 zonnestroom voor eigen gebruik. De energie die daarmee wordt opgewekt, kunnen alle leden gedurende 15 jaar aftrekken van hun energierekening.

De ontwikkeling van het project ’Zon op Dorpshuis Waarland’ wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Noord-Holland.

Noord-Hollandse Energie Coöperatie 

De Coöperatie is een aanjager van de ‘energietransitie’, de overgang van een fossiele naar een hernieuwbare energievoorziening, De NHEC doet dit zonder winstoogmerk, voor en door inwoners van Noord-Holland. Meedoen kan door u aan te melden bij de NHEC.

Foto bestuur NHEC: Voorzitter Vera van Vuuren, algemeen bestuurslid Ruud Bakker, penningmeester Cees Wondergen en secretaris Michiel Bruijn.