HOME  |  Nieuws  |  Onderzoek Wengeweg in Warmenhuizen

Onderzoek Wengeweg in Warmenhuizen

Sinds maandag 16 november vindt er een onderzoek plaats op het terrein van de firma Pronk aan de Wengeweg 2/2a in Warmenhuizen.

Het gaat om een onderzoek dat meerdere partijen samen doen, zoals politie, Openbaar Ministerie (OM), het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC), de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de gemeente Schagen. Ter plaatse heeft het OM de leiding. De reden van dit onderzoek heeft te maken met klachten en meldingen die wij al gedurende langere tijd over dit bedrijf krijgen. Deze hebben geleid tot verdenkingen van strafbare feiten.

Wij kunnen ons voorstellen dat u hierover vragen heeft. Helaas kunnen en mogen wij op dit moment niet meer vertellen. Wij willen er natuurlijk alles aan doen om het onderzoek goed te laten verlopen. U kunt ons daarbij helpen door tijdens het onderzoek weg te blijven bij het bedrijf. Zodat de betrokken instanties rustig hun werk kunnen doen. De direct omwonenden van het bedrijf hebben maandagochtend een brief ontvangen van ons waarin staat dat er een onderzoek plaatsvindt.

Voor de media

Bent u journalist en heeft u vragen over dit onderzoek? Dan kunt u hiervoor contact opnemen met het OM via hun persnummer 06 48 13 52 72.