HOME  |  Nieuws  |  Onthulling ‘Bankje van Joost’ op Westfriese dijk bij Eenigenburg

Onthulling ‘Bankje van Joost’ op Westfriese dijk bij Eenigenburg

Maandagmiddag 18 november om 15.30 uur onthullen wethouder Joke Kruit en Martin van Bourgonje in het dorp Eenigenburg een bankje. Dit bankje staat bovenop de Westfriese Omringdijk, in de nabijheid van het recreatiehuisje waar de overleden auteur Joost Zwagerman schreef. Hij ging wel eens op dit bankje zitten tijdens een fietstocht, om tot gedachten/inspiratie te komen. Het is dan ook het ‘Bankje van Joost’.

Het oude bankje van Joost was zo verouderd dat er een nieuwe moest komen. Het nieuwe bankje heeft nu ook echt de titel ‘Bankje van Joost’ ingegraveerd gekregen. Als herinnering en eerbetoon aan de veelzijdige schrijver en prachtige vertellen Joost Zwagerman, die vier jaar geleden overleed.

Martin van Bourgonje, van restaurant hotel Merlet in Schoorl, heeft het bankje gesponsord. Dit omdat Joost Zwagerman niet alleen een graag geziene gast en organisator was in Merlet. Ook omdat zij samen veel hebben gedeeld. Hierover zal Van Bourgonje zelf vertellen tijdens de onthulling.

Het houten zitbankje is enige tijd voor 18 november neergezet door ‘De Vrienden van de Schoorlse duinen’ en onze buitendienst. De plaats waar het bankje staat, geeft uitzicht op zowel die Schoorlse duinen (als je achterom kijkt) als op Eenigenburg en het landschap rond de Westfriese Omringdijk.

De onthulling vindt plaats in gezelschap van genodigden.