Sluit venster x

Aangepaste openingstijden

Dienstverlening zoveel mogelijk digitaal en telefonisch

Wij werken alleen op afspraak. De onderstaande producten kunt u online regelen:

Ons gemeentehuis is elke werkdag op afspraak open van 8.00 uur tot 12.00 uur en op dinsdag- en woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur. Heeft u een afspraak? Dan doen wij de deur voor u open (volg de instructies bij de voordeur). Heeft u geen afspraak? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op telefoonnummer (0224) 210 400. Na 12.00 uur en op dinsdag en woensdag na 16.30 uur sluiten wij de voordeur.

Meer informatie hierover vindt u ook op onze pagina Informatie over het coronavirus

HOME  |  Nieuws  |  Op Kop zoekt mee naar leerbedrijven voor BBL-studenten

Op Kop zoekt mee naar leerbedrijven voor BBL-studenten

Zo’n tien BBL-studenten van Tetrix Techniekopleidingen zoeken nog een leerbedrijf voor het komende schooljaar. Door de coronacrisis weten technische bedrijven uit de Kop van Noord-Holland namelijk niet of zij voldoende opleidingscapaciteit hebben om de studenten te begeleiden. Een nieuwe generatie technische vakmensen kan door deze situatie mogelijk niet beginnen aan de opleiding mechatronica of constructie. Daarom is nu in samenwerking met Op Kop en Tech@Connect een video gemaakt om het belang van leerbedrijven te benadrukken en deze studenten aan een leerwerkplek te helpen.

Voor hulp bij deze zoektocht naar leerbedrijven, schakelde Tetrix het in januari gelanceerde platform Op Kop in. Ook Tech@Connect haakte aan. Samen met leerbedrijven Oostwouder, HGG en Jongejans Luchttechniek is een korte film gemaakt. Hierin vertellen technische bedrijven over hun ervaringen als leerbedrijf en te onderstrepen wat het voor je organisatie kan betekenen om studenten mee te laten draaien. De video is te zien op het YouTube-kanaal van Op Kop.

Enthousiasmeren voor techniek

Op Kop en Tech@Connect zetten zich samen met onderwijs, ondernemers en overheid in om jongeren te enthousiasmeren voor techniek. Dat gebeurt onder andere met artikelen in het Techniek Magazine, initiatieven als TechVentures en evenementen als het Promotie Evenement Techniek. De afgelopen jaren is zichtbaar geworden dat de aanpak werkt: de instroom van het aantal studenten in technische opleidingen neemt langzamerhand toe.

Volwaardig medewerker

In de video komen verschillende mensen aan het woord. BBL-student Emma Loof werkt bij Oostwouder in ’t Zand en stelt dat ze als volwaardige medewerker wordt gezien in het bedrijf. ‘Ik hoop dat ik hier na mijn opleiding mag blijven.’ Dennis Kaarsemaker van HGG in Wieringerwerf vertelt dat het aannemen van jeugd voor een andere manier van denken zorgt: ‘Het is niet altijd gemakkelijk om daar ruimte aan te bieden, maar uiteindelijk leer je ervan en groei je als bedrijf mee met deze nieuwe generatie. Dat belang mogen we niet onderschatten.’

Blijvende vraag naar technisch geschoold personeel

Volgens de bedrijven blijft er de komende jaren een aanhoudende vraag naar technisch geschoold personeel, ondanks de coronacrisis. Daarin spelen de leerwerkplekken dus een belangrijke rol. Gaat uw technische bedrijf in de Kop van Noord-Holland het gesprek aan met een van de studenten mechatronica of constructie, op mbo-niveau 2, 3 of 4 van Tetrix Techniekopleidingen? Kijk dan op www.opkop.nl/tetrix.

De Kop Werkt!

Op Kop valt onder ‘De Kop Werkt!’, het regionaal stimuleringsprogramma van de vier Kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. Wij werken samen aan een toekomstbestendige regio. Dat doen wij door continu kansen te benutten die de kracht van de regio versterken. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van havens, agribusiness, energiesector, toerisme, bereikbaarheid en leefomgeving.

Meer informatie vindt u op www.dekopwerkt.nl.