HOME  |  Nieuws  |  Ouderen krijgen informatie over preventie

Ouderen krijgen informatie over preventie

Dit item is verlopen op 27-09-2017.

Oudere inwoners krijgen steeds vaker te maken met criminele pogingen waar zij preventief iets aan kunnen doen. In samenwerking met de politie, Wooncompagnie en de ING bank krijgen ouderen in de gemeente Schagen voorlichting over inbraakpreventie, babbeltrucs, skimmen en dergelijke. Zodat zij hun huis beter kunnen beschermen en beter voorbereid zijn als iemand bij hen aanbelt.

Dinsdagmorgen 26 september om 10.30 uur in ‘Onder de Acacia’s’, Acaciaplein Schagen. De bijeenkomst duurt anderhalf uur. Het aantal mensen dat mee kan doen is beperkt, maximaal vijftig. Opgeven kan via het telefoonnummer: (0224) 291 042.

Hoe je je woning kunt beveiligen, daarover vertelt de Wooncompagnie tijdens de bijeenkomst. Dat ouderen aan hun eigen deur lastig gevallen worden en zelfs overrompeld door kwaadwillige mensen, daar weet de politie alles van. Omdat er zoveel aangiften zijn van mensen die veel geld zijn kwijtgeraakt bij babbeltrucs of aan klusjesmannen uit het buitenland (Irish travellers), vertelt de politie hierover. Wat er gebeurt en wat je moet doen om dit te voorkomen. Ook vertelt de politie over andere verdachte ontwikkelingen. Tenslotte vertellen ook mensen van de ING bank over wat skimmen is, hoe je dat kunt herkennen en welke internetfraude ook jou als oudere kan overkomen.