HOME  |  Nieuws  |  Rapport Park de Horn: huidige situatie absoluut onwenselijk

Rapport Park de Horn: huidige situatie absoluut onwenselijk

Dit item is verlopen op 21-06-2018.

Als gemeente hebben we een kwaliteitsonderzoek laten uitvoeren op Park de Horn in Dirkshorn. De gemeente wilde hiermee inzicht krijgen hoe eigenaren, beheerder en het dorp het recreatiepark waarderen en beleven. De deelname bleek groot, 212 van de 330 eigenaren vulden de vragenlijst in. Ook werd onderzoek gehouden in de omgeving. In combinatie met andere bronnen is door Bureau Beke een goed beeld opgetekend over wat er speelt op het park.

Op basis van alle onderzoeksactiviteiten concludeert Bureau Beke dat de huidige situatie absoluut onwenselijk is. Zo komt naar voren dat het leeuwendeel van de eigenaren de voorzieningen, het beheer, de leefbaarheid en de veiligheid op het park als onvoldoende ervaren. Ook komt naar voren dat er relatief veel incidenten (intimidatie, bedreiging, brandstichting, sabotage) plaatsvinden.

Tegelijkertijd blijkt dat veel eigenaren zich verantwoordelijk voelen voor de toekomst van het park. Dit vormt voor de gemeente de basis om aan de slag te gaan met de aanbevelingen.

Hoe nu verder?

Op 5 juni 2018 heeft het college besloten om een kwartiermaker te werven die aan de slag gaat met de aanbevelingen uit het kwaliteitsonderzoek en met inachtneming van de volgende uitgangspunten:

  • Het park behoudt een recreatieve functie;
  • De samenwerking wordt gezocht met de positieve krachten op het park;
  • De overheid (handhaving en politie) op het park meer aanwezig is.

Geïnteresseerden kunnen het complete onderzoek downloaden vis de website www.beke.nl