Sluit venster x

Aangepaste openingstijden

Dienstverlening zoveel mogelijk digitaal en telefonisch

Wij werken alleen op afspraak.

Ons gemeentehuis is alleen op afspraak open van 9.00 tot 12.00 uur. Heeft u een afspraak? Dan doen wij de deur voor u open (volg de instructies bij de voordeur). Heeft u geen afspraak? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op telefoonnummer (0224) 210 400. Na 12.00 uur sluiten wij de voordeur.

Meer informatie hierover vindt u ook op onze pagina Informatie over het coronavirus

Renovatiewerkzaamheden Parkontwikkeling Waldervaart - Nieuws - Home -
HOME  |  Nieuws  |  Renovatiewerkzaamheden Parkontwikkeling Waldervaart

Renovatiewerkzaamheden Parkontwikkeling Waldervaart

De eerste werkzaamheden in het Waldervaartpark zijn uitgevoerd en zoals het ook in de eigen tuin is, moet het eerst verergeren om daarna weer te kunnen opbouwen.

“Ondanks de slechte weersomstandigheden is het gelukt de plantwerkzaamheden op tijd af te ronden”, licht wethouder Hans Heddes toe. Omdat het een zachte winter is geweest, waren de egels niet in een diepe winterslaap. Op een ochtend liepen er 2 egels uit de beplanting waarna de werkzaamheden in dit vak tijdelijk zijn stilgelegd.

Beplanting

De bomen zijn gekapt en een deel van deze stammen ligt nog in het park en wordt hergebruikt voor de zitkuil en voor de aanleg van natuurlijk spelen.

Plantvakken zijn gerooid of uitgedund, daarna zijn deze plantvakken voorzien van nieuwe afwisselende beplanting, met onder andere meidoorn, krentenboom, hulst en kardinaalsmuts. Vogelwerkgroep Tringa is nauw betrokken bij de plannen en is zeer blij met het resultaat tot nu toe, de beplanting is zeer afwisselend en vogelvriendelijk.

Volgende fase

In het voorjaar en in de zomer worden de boomstronken weggehaald en worden de plantgaten gereed gemaakt voor de nieuwe bomen. Tevens wordt er grondwerk uitgevoerd. Ook wordt er bekeken of de waterhuishouding verbeterd kan worden, in de afgelopen periode bleek dat er op verschillende plaatsen water blijft staan.

Inloopmoment

Tijdens de werkzaamheden is gebleken dat de bewoners extra vragen hebben over het project, de toezichthouder wordt regelmatig aangesproken door bewoners. Om de vragen van bewoners te beantwoorden, worden er in de volgende fase inloopmomenten georganiseerd. Deze inloopmomenten vinden plaats in de bouwkeet.

Kijk voor meer informatie op onze pagina over de Waldervaart.