Sluit venster x

Afspraak in het gemeentehuis?

In verband met de coronamaatregelen is de hoofdingang van het gemeentehuis gesloten. Als u een afspraak heeft, kunt u bij de hoofdingang het telefoonnummer bellen dat daar is aangegeven. Dan zal de deur voor u worden geopend. Kom niet te vroeg. U voorkomt daarmee dat u teveel met anderen in contact komt.

Let op! Het maken van een afspraak is altijd gratis.

Heeft u vanwege de avondklok een ‘eigen verklaring avondklok’ of een ‘werkgeversverklaring avondklok’ nodig, dan vindt u dit op de website van de Rijksoverheid.

Meer informatie vindt u ook op onze pagina Informatie over het coronavirus

HOME  |  Nieuws  |  Routekaart Heropening Horeca 2021 en uitbreiding terrassen

Routekaart Heropening Horeca 2021 en uitbreiding terrassen

De horeca heeft maanden stil gelegen. De verliezen bij ondernemers zijn erg groot en wanneer dit weer mogelijk is, willen zij graag weer veilig en gastvrij hun gasten ontvangen. Om hen tegemoet te komen, mogen de ondernemers in onze gemeente hun terrassen ook dit jaar weer tijdelijk uitbreiden. Zoals dat ook in de zomer van 2020 het geval was.

Burgemeester Marjan van Kampen licht toe: “In de zomerperiode van 2020 werden de uitgebreide terrassen de ‘lifeline’ voor horecaondernemers. De behoefte aan terrassen zal dan ook naar verwachting onverminderd hoog zijn. Op het moment dat de horeca weer open gaat, is het noodzakelijk om snel te kunnen schakelen en hier klaar voor te zijn. Horecaondernemers wordt daarom gevraagd nu alvast hun aanvraag voor tijdelijke terrasuitbreiding op te sturen. De aanvragen worden dan snel in behandeling genomen door een speciaal, hiervoor samengesteld team. Ondernemers hebben dan tijdig hun vergunning in huis en kunnen hier direct gebruik van maken zodra de situatie dit toelaat”.

Inleveren van plannen

Horecaondernemers hebben inmiddels van ons een mailing ontvangen. Hierin vragen wij ondernemers om hun plannen in te dienen. Op de pagina Terrassen vindt u de kaders waarbinnen een terrasuitbreiding mogelijk is. Ook kunt u op deze pagina het digitale aanvraagformulier invullen.