Sluit venster x

Afspraak in het gemeentehuis?

In verband met de coronamaatregelen is de hoofdingang van het gemeentehuis gesloten. Als u een afspraak heeft, kunt u bij de hoofdingang het telefoonnummer bellen dat daar is aangegeven. Dan zal de deur voor u worden geopend. Kom niet te vroeg. U voorkomt daarmee dat u teveel met anderen in contact komt.

Let op! Het maken van een afspraak is altijd gratis.

Meer informatie vindt u ook op onze pagina Informatie over het coronavirus

HOME  |  Nieuws  |  Schagen wil aftakking N245 voor Muggenburg Zuid

Schagen wil aftakking N245 voor Muggenburg Zuid

Een eigen toegangsweg voor de nieuwe woonwijk Muggenburg-Zuid. Dat willen bewoners van wijk Muggenburg. Ook het gemeentebestuur van Schagen wil dat. Wij gaan daarover praten met de Provincie, projectontwikkelaar BPD en de omwonenden.

We willen snel starten met bouw van de woonwijk in Muggenburg Zuid. Bezorgde bewoners van de wijk Muggenburg hebben bezwaren. Niet tegen de bouw, maar tegen de verkeersdrukte.  Er zal ook verkeersdrukte van het bouwverkeer zijn tijdens de werkzaamheden. De bewoners maken zich ook zorgen over het feit dat de gehele wijk afhankelijk is van één toegangsweg. Het gemeentebestuur van Schagen deelt hun zorg. En dus zetten we in op een eigen toegangsweg vanaf de N245 naar Muggenburg-Zuid.

Wij nemen de bezwaren uiterst serieus. De wethouders Heddes en Beemsterboer hechten er  aan dat de nieuwe woonwijk snel een goede verkeersontsluiting krijgt. In overleg met de ontwikkelaar en provincie zetten wij in op het aanleggen van de ontsluiting in een vroege fase van de nieuwe wijk via de N245, naar de mogelijkheden daarvoor wordt onderzoek gedaan. Wethouder Jelle Beemsterboer: “Veiligheid en woongenot van onze inwoners staat bij ons voorop. Ik vind het dus heel belangrijk om het signaal van de omwonenden serieus te nemen. We willen graag bouwen en ik zie mogelijkheden om dat zonder verkeersoverlast voor de wijk te doen, maar er is eerst nog veel uit te zoeken. Ik zal er alles aan doen om deze nieuwe toegangsweg aan de N245 voor elkaar te krijgen. Wat mij betreft wordt de nieuwe ontsluiting al bij de start van het project aangelegd, zodat de wijk Muggenburg geen overlast ondervindt van het bouwverkeer.”

Op het gebied van Muggenburg Zuid ligt een bestemmingsplan dat woningbouw mogelijk maakt. De wijk biedt ruimte  voor 600 tot 800 woningen. Beemsterboer:  “Deze toekomstige woonwijk draagt voor een  groot deel bij aan de oplossing voor de woningnood. Zo kunnen jongeren ook in de stad Schagen blijven wonen.” Binnenkort worden de inwoners van Schagen en specifiek bewoners van Muggenburg actief betrokken bij de planvorming van deze woonwijk.